Mainos

Pori odottaa satoja korvausvaatimuksia tulvista

Tähän mennessä kaupunkilaisten korvausvaatimukset ovat vaihdelleet 150 eurosta 40 000 euroon. Sadevesi tulvi kuukausi sitten arviolta noin 800 kellariin Porissa.

Porissa korjataan yhä kuukausi sitten kaupunkia koetelleen tulvan aiheuttamia vahinkoja. Porin kaupunki odottaa saavansa satoja korvausvaatimuksia kaupunkilaisilta, joiden omaisuutta esimerkiksi sadeveteen sekoittunut jätevesi on tuhonnut.

Korvausvaateet vaihtelevat vakuutuksen omavastuuosuudesta koko tärveltyneen omaisuuden korvaamiseen. Vahinkojen kokonaismääräksi on arvioitu noin 10 miljoonaa euroa.

On arvioitu, että sadevesi tulvi Porissa noin 800 kellariin. Tähän mennessä kaupungille on esitetty kolmisenkymmentä korvausvaatimusta sadevesitulvan aiheuttamista vahingoista. Korvausvaatimukset ovat olleet 150 eurosta 40 000 euroa.

- Meille on tullut 150 ilmoitusta siitä, että tullaan jättämään vahingonkorvausvaatimus. Kaikki ihmiset eivät ole vielä ottaneet yhteyttä. Kyllä vahingonkorvausvaatimuksia tulee varmaankin muutamia satoja, sanoo verkostopäällikkö Jouko Halminen Porin Vedestä.

Porilaisessa Kahvila Klubissa kuivauskalusto on hurissut jo kuukauden päivät. Kahvila- ja pitopalveluyrittäjä Merja Pentikäisen liiketoiminta loppui Suomen oloissa poikkeukselliseen sadevesitulvaan 12. elokuuta.

- Kyllä tässä yöunet ovat aika vähissä. Jokainen voi omalla kohdallaan ajatella, miltä tuntuu, kun rahaa ei tule mistään ja laskuja kuitenkin tulee, kuvailee Pentikäinen.

Pentikäisen tapauksessa taloyhtiön vakuutus korvaa lattiaremontin, mutta kaikki muu jää yrittäjän omasta pussista maksettavaksi. Pentikäinen uskoo saavansa apua myös kaupungilta.

Porin kaupunginhallitus käsittelee korvausvaatimukset, eikä korvauspäätöksiä ole odotettavissa vielä moneen kuukauteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.