Mainos

Pori Jazz jäi hieman yleisötavoitteestaan

Porin uusi Delta Arena osoittautui toimivaksi.Pori Jazz -festivaali jäi tänä vuonna hieman lipunmyynnin tavoitteestaan. Lippuja myytiin yhteensä noin 65 000, kun festivaalin talous oli rakennettu 70 000 myydyn lipun varaan.

-Tavoitteesta jäätiin kuitenkin niin vähän, että asia ei vaikuta ensi kesän artistihankintoihin, tähdensi Pori Jazzin taiteellinen johtaja Jyrki Kangas. Nyt 37. kertaa järjestetyn Pori Jazzin myönteisiin kokemuksiin lukeutui uusi Delta Arena -estradi. Sekä artistit että yleisö pitivät uutta konserttipaikkaa onnistuneena.

-Delta Arena sai täyden kympin arvosanan, Kangas kehaisi. Vaativampaan musiikkiin keskittyneet Ultra Music -konsertit Porin teatterissa saivat nekin kiitosta. Ultra Music -konsertit olivat myös yleisömenestys.

Pori Jazzin tämän vuoden kulkuun vaikutti TV2:n kuvaajien päätös lopettaa tapahtuman kuvaus kesken festivaalia. Vetäytymisen aiheutti eräiden esitysten äänenvoimakkuus, jonka osa TV2:n kuvaajista tulkitsi liian kovaksi. TV2:n yllättävä päätös lopettaa kuvaukset kesken festivaalin ei Jyrki Kankaan mukaan polttanut siltoja vanhojen yhteistyökumppanien, Pori Jazzin ja TV2:n kesken.

-TV2 on jo ehdottanut yhteistyölle jatkoa niin, että osa kuvaus- ja editointivastuusta siirtyisi Pori Jazzille. Nyt kävi sikäli Murphyn lain mukaan huonosti, että ensi kertaa 22 vuoteen Unkarin tv ei ollut paikalla tavallaan varamiehistönä. Ja juuri nyt sitä olisi tarvittu, Kangas huokaisee.

Nuoret löytäneet Pori Jazzin

Pori Jazzin järjestäjät ovat tyytyväisiä siitä, että myös nuoriso on löytänyt Pori Jazzin vuosi vuodelta entistä paremmin. Festivaali on tehnyt viime vuosina määrätietoisesti työtä nuorten houkuttelemiseksi mukaan.

-Vuotuisen kulttuuritapahtuman elinehto on jatkuva uudistuminen. Muodostuneita traditioita pitää myös kyetä rikkomaan, Kangas muistuttaa. Silti hänen mukaansa ei voida unohtaa, että massatilaisuuksien ohjelmisto on rakennettava suuren yleisön maun mukaan. Vaikka Porin festivaalin nimessä onkin sana jazz, esimerkiksi Kirjurinluodon suurkonsertteja ei ole mahdollista rakentaa kovin kokeellisen jazzin varaan.

Pori Jazzin tämän vuoden vetonauloja olivat lauluntekijäkonkarit Paul Simon (kuvassa) ja Elvis Costello, tuore soul-tähti Angie Stone sekä rap-ryhmä De La Soul. Festivaalin pienemmän yleisön artisteista keräsi kiitosta etenkin James Carter.

Pori Jazz tarjosi tänä vuonna 56 maksullisen konsertin lisäksi 50 ilmaiskonserttia. Ilmaiskonserteissa kävi arvioilta 50 000 kuuntelijaa. Ensi vuonna Pori Jazz järjestetään ajalla 12.-20 heinäkuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.