Pöpöt viihtyvät yllättävissä paikoissa – tarkasta kotisi ja pysy terveenä

Kotisi vilisee pöpöjä ja bakteereita paikoissa, joista et ensimmäisenä niitä tulisi etsineeksi. Tee kodissasi bakteerikartoitus ja pysy terveenä!

Tiesitkö, että kodissasi vilisee pöpöjä ja bakteereita paikoissa, jotka eivät ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen. Pölyä, hikeä ja hilsettä paikoissa, joissa nukut ja peseydyt päivittäin. Jatkuva altistuminen bakteereille voi aiheuttaa allergioita, ja jopa sairastuttaa. Tee kodissasi bakteerikartoitus ja pysy terveenä.

Tyyny

Tyyny kerää pölyä ja likaa, vaikka vaihtaisitkin tyynyliinasi viikoittain. Pese tyynysi muutaman kuukauden välein, ja vaihda tyynyliinasi viikoittain, niin voit nukkua yösi rauhassa.

Patja

Patja on oikea pölyn keräjää, ja se tulisikin vaihtaa uuteen noin kahdeksan vuoden välein. Sillä välin voi pölyn määrää vähentää imuroimalla patja kuukausittain.

Korvakuulokkeet

Korvakuulokkeitasi voi käyttää hyvillä mielin niin kauan kuin ne toimivat. Ne kuitenkin tulisi puhdistaa alkoholipitoisella aineella kerran viikossa. Varsinkin, jos on altis saamaan korvatulehduksia, olisi hyvä pitää kuulokkeet mahdollisimman puhtaina.

Hammasharja

Bakteerit viihtyvät hammasharjoissa ja siksi niiden puhtaudesta tulisikin pitää erityistä huolta. Hampaiden pesun jälkeen huuhtele harja huolellisesti ja kuivaa se pystyasennossa. Suositeltu vaihtoväli hammasharjalle on noin kolme kuukautta.

Pesusieni

Kostea pesusieni, johon kertyy kuollutta ihosolukkoa on oiva kasvualusta bakteereille. Pese pesusienesi pyykkikoneessa parin viikon välein ja osta uusi muutaman kerran vuodessa.

MTV3/Helmi

Lähde: Self.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja