Mainos

Pöö! Vaalien pilavideot leviävät Youtubessa

Presidentinvaalien lähestyessä myös pilasivut ja hupivideot ehdokkaista yleistyvät. Kun television vaaliväittelyt ovat pysyneet suomalaisen vaaliperinteen tapaan maltillisina, niin samalla netin keskustelupalstoilla loanheittoa harrastetaan sitäkin innokkaammin.

Hyvin tehdyt parodioivat pilailuvideot ovat kuitenkin Suomessa vielä harvinaisuuksia. Esimerkiksi Yhdysvalloissa vaalien aikaan televisiossa esitetään maksettuja lokavideoita vastaehdokkaista ja lähes jokaisesta ehdokkaasta löytyy vähintään yksi pilailuvideo sosiaalisessa mediassa.

Perussuomalaisten Timo Soini on toistaiseksi presidentinvaalien ainoa ehdokas, jolle on varta vasten tehty oma vaalikappale. Jare & VilleGallen "Häissä" hittiin pohjautuva "Vaaleissa" -kappale on nousemassa vaihtoehtoiseksi vaalihitiksi Youtubessa. Kappale on ironinen, mutta samalla Soinia kohtaan myönteinen.

Myös SDP:n ehdokkaasta Paavo Lipposesta on tehty pilailuvideo, joka perustuu Lipposen vaalimainokseen. Kappaleessa ei korkealentoista lyriikkaa löydy, mutta Lipposen vaalimainoksen ensimmäiset sanat on editoitu hauskan rytmikkäästi.

Keskustan Paavo Väyrysestä tehtiin Väyrysen nimeä kantava parodioiva sivusto, mutta sivusto johtaa nykyisin Väyrysen viralliselle vaalisivustolle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.