Mainos

Ponssen tulos supistui vuoden alkupuoliskolla

Vieremäläisen metsäkonevalmistajan Ponssen liikevaihto ja tulos pienenivät vuoden ensimmäisellä puoliskolla viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna, yhtiö kertoi tänään osavuosikatsauksessaan.

Supistuminen johtuu ensimmäisestä vuosineljänneksestä, sillä toisella neljänneksellä sekä liikevaihto että tulos nousivat vuodentakaiseen verrattuna markkinoille tuodun uuden malliston vetämänä. Ponsse odottaakin koko vuoden liikevaihdon nousevan selvästi ja liikevoittotason pysyvän hyvänä, vaikka metsäkoneiden kysynnän odotetaan taantuvan jonkin verran.

Ponssen ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihto oli 55,4 miljoonaa euroa, kun se oli viime vuonna vastaavana aikana 59,8 miljoonaa euroa. Käännekohta metsäkoneyhtiöllä oli maaliskuussa, kun uuden malliston toimitukset käynnistyivät. Toisella neljänneksellä liikevaihtoa kertyikin jo hienoisesti enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan: Ponssen toisen vuosineljänneksen tulos oli 31,4 miljoonaa euroa.

Ensimmäisen vuosipuoliskon liikevoitto putosi 3,0 miljoonaan euroon viime vuoden 7,9 miljoonasta eurosta, ja tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja laski 2,5 miljoonaa euroon 12,0 miljoonasta eurosta. Toisen vuosineljänneksen liiketulos sen sijaan koheni 3,8 miljoonaa euroon viime vuoden 3,3 miljoonasta eurosta. Tulos ennen veroja ja tilinpäätössiirtoja nousi 3,5 miljoonaa euroon 3,0 miljoonasta eurosta.

Ponssen tilauskanta oli kesäkuun lopussa 29,9 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten se oli 15,7 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.