Mainos

Pommiuhka Ruotsin hallitusta vastaan

Ruotsin pääministeriä Göran Perssonia ja muita hallituksen jäseniä vastaan on esitetty vakava pommiuhka. Lehdille lähetetyssä viestissä uhataan myös räjäyttää kaksi ostoskeskusta Tukholmassa ja Göteborgissa jouluostosruuhkien aikaan sunnuntaina.

Ruotsin turvallisuuspoliisin Säpon johtajan Anders Erikssonin mukaan uhkauksissa on piirteitä, joiden vuoksi niihin suhtaudutaan erityisen vakavasti. Sekä poliisi että Säpo ovat ryhtyneet laajamittaisiin toimiin syyllisten jäljittämiseksi.

Uhkaukset lähetettiin kirjeissä useille ruotsalaislehdille. Uhkauskirjeen mukaan hallituksen kansliaan on jo lähetetty dynamiittisauvoja ja sytytysnalleja, kertoi Göteborgstidningen. Kirjeet on allekirjoittanut ryhmä, joka kutsuu itseään VSBS:ksi (Vi som byggde Sverige - Me jotka rakensimme Ruotsin).

Allekirjoittaneet sanovat olevansa työväenluokan ihmisiä, jotka ovat kyllästyneet eläkeläisten, sairaiden ja työttömien heikentyneisiin elinolosuhteisiin. Hallitus saa täten ottaa täyden vastuun, kun mahdollisesti satoja viattomia ihmisiä kuolee tai loukkaantuu pommiräjähdyksissä, siteeraa Göteborgstidningen kirjettä.

Kirjeissä oli viittaus siihen, että Ruotsin hallitukselle oli esitetty jo aiemmin vaatimuksia ja uhkaukset olivat nyt seuraus siitä, ettei vaatimuksiin ole suostuttu.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.