Mainos

Pommituksissa kuollut tänään jo yli 30 ihmistä Gazassa

Gazassa on tänään kuollut jo yli 30 ihmistä Israelin jatkettua pommituksia eri puolilla aluetta, kertovat viranomaislähteet.  

Aiemmin lääkintälähteet kertoivat uutistoimisto AFP:lle, että Israelin iskussa YK:n kouluun kuoli 20 ihmistä. Jabalian pakolaisleirillä sijaitsevassa koulussa yöpyi kotinsa menettäneitä palestiinalaisia.

Israel on pommittanut Gaza-operaation aikana kouluja. Israel on sanonut, että pakolaisjärjestön tiloja käytetään vihamielisiin tarkoituksiin.  


YK on kertonut, että ainakin kolmesta sen koulusta Gazassa on löytynyt raketteja. Uusimmasta löydöstä kerrottiin aamuyöllä Suomen aikaa. YK:n palestiinalais-pakolaisjärjestön tiedottaja tuomitsee rakettien kätkemisen, siviilien vaarantamisen ja YK:n puolueettomuuden loukkaamisen.  

Israelin panssarivaunun iskussa on lisäksi tänään kuollut lääkintälähteiden mukaan kuusi ihmistä Gazassa. Kolme kuolleista on lapsia.  

YK:n mukaan Israelin yli kolme viikkoa kestäneissä iskuissa on kuollut yli 1200 palestiinalaista. Lisäksi yli 7000 on loukkaantunut.  

Valtaosa kuolleista on siviilejä. Ihmisoikeusjärjestöt ilmaisivat eilen kasvavan huolensa lapsiuhrien määrästä. YK:n mukaan yli 240 lasta on kuollut konfliktissa. Määrä on vajaa kolmannes siviiliuhreista.  

Israelin puolella kuolleista 53 on sotilasta ja kolme siviiliä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.