Mainos

Pommitukset jatkuvat Bagdadissa

Liittouman joukot ovat jatkaneet Bagdadin moukarointia. Britanniassa olleet raskaat B-52 pommittajat nousivat ilmaan puolenpäivän aikoihin, ja niiden uskotaan iskevän Irakiin illalla.

Rajut pommitukset ravisuttavat taas Irakin pääkaupunki Bagdadia.

Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtajan mukaan pommitusaalto alkoi vajaa tunti sitten. Silminnäkijöiden mukaan pommitukset keskittyvät Bagdadin reunamille. Kohteena on ollut ainakin yksi Saddamin palatseista.

Kello 16.30 Suomen aikaa kaupungista kuului useita räjähdyksiä. Uutistoimisto Reuters kertoi, ettei koneita vastaan ammuttu ilmatorjuntatulta eikä myöskään hälytyssireenien ääntä kuulunut. Pommit ovat olleet tähän asti suurimmat, joita Bagdadiin on pudotettu viime päivinä.

Kello 14 aikoihin Suomen aikaa Bagdadista kuultiin seitsemän voimakasta räjähdystä. Ilmahälytys alkoi kaupungissa tuntia aiemmin. Uutistoimisto Reutersin mukaan pommeja pudotettiin yksittäisiin kohteisiin kaupungin länsiosassa. Myös kaupungin keskustasta kuultiin voimakkaita räjähdyksiä.

Miltei samanaikaisesti kaksi amerikkalaista B-52-pommittajaa nousi ilmaan tukikohdastaan Britanniassa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan liittouman joukot ovat nyt sadan kilometrin päässä Bagdadista. Liittouma on kohdannut odotettua sitkeämpää vastarintaa Etelä-Irakissa, myös Umm Qasrissa, jossa piti olla vain yksittäisiä vastarintapesäkkeitä.

Brittiläisen sotilaslähteen mukaan liittouman maajoukot pyrkivät etenemään Bagdadiin tiistaina. Lähteen mukaan liittoutuman joukkojen eteneminen kohti Bagdadia sujuu hyvin, vaikka taisteluja käydäänkin Irakin etelä-ja keskiosissa.

Bagdadia pommitettiin yöllä


Yhdysvaltain johtama liittouma jatkoi yöllä Bagdadin moukaroimista. Myös Irakin vastaisen sodan neljäs päivä valkeni Bagdadissa ilmahälytyssireenien ääneen ja uusiin räjähdyksiin.

Bagdadin yön ja aamun pommitusten uhrien lukumäärästä ei ole saatu tarkkaa tietoa. Irakin tiedotusministeri Mohammed Saeed al-Sahaf kertoi varhain tänä aamuna, että Yhdysvaltain viimeisimmässä iskussa pommit ja ohjukset olisivat osuneet paikalliseen lähiöön tuhoten asuintaloja. Televisiossa puhut tiedotusministeri ei kuitenkaan tarkentanut loukkaantuneiden tai kuolleiden määrää.

Yön rajut pommitukset katkaisivat ensimmäistä kertaa sodan aikana Bagdadista sähköt, jotka kuitenkin saatiin palautettua jonkin ajan kuluttua.

Television mukaan presidentti Saddam Husseinin Baath-puolueen paikallinen johtaja on kuollut taistelussa.

Saddamin kotikaupunki iskujen kohteena

Irakin johtajan Saddam Husseinin kotikaupunki Tikrit on joutunut raskaiden pommitusten kohteeksi, kertoivat irakilaiset viranomaiset tänään.

Lähteiden mukaan Tikritiä on pommitettu jo perjantaista lähtien. Mahdollisista uhreista tai muista tuhoista ei ole tietoa.

Tikrit sijaitsee noin 175 kilometrin päässä pääkaupungista Bagdadista pohjoiseen.

(MTV3-STT-Reuters)

(Kymmenen uutiset 23.03.2003).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.