Mainos

Pommitukset jatkuvat Afganistanissa

Yhdysvallat on tehnyt useita raskaita pommitusiskuja Afganistaniin perjantaisen lyhyen tauon jälkeen.

Kabulilainen isä poikineen pakenee ilmaiskuja (arkistokuvaa).

Yhdysvallat on jatkanut Afganistanissa olevien kohteiden pommittamista perjantaina muslimien pyhäpäivänä pidetyn tauon jälkeen.

Pommit ja ohjukset iskeytyivät kohteisiin ainakin pääkaupungin Kabulin ja Talebanin päätukikohdan Kandaharin liepeillä. Silminnäkijöiden mukaan koneet iskivät Kabuliin kahteen otteeseen ja pommittivat mm. kaupungin reunamilla sijaitsevaa lentokenttää.

Pakistanissa toimivan afgaanien uutistoimiston AIP:n mukaan neljä siviiliä kuoli kahden kilometrin päässä lentokentästä sijaitsevassa kylässä. Myös Talebanin Pakistanin suurlähettiläs Abdul Salam Zaeef sanoi Yhdysvaltain syyllistyneen siviilirakennusten pommittamiseen.

Al-Jazeera-television Kabulin-kirjeenvaihtajan mukaan Talebanin ilmatorjuntatuli vaikutti aiempaa heikommalta, minkä hän arvioi johtuvan ilmatorjuntatutkien vaurioitumisesta aiemmissa pommituksissa.

Eteläisessä Kandaharissa paikallinen kulttuuriministeriön virkailija kertoi havainneensa aikaisin aamulla ainakin seitsemän risteilyohjusta, jotka lensivät kohteisiinsa keskustan ulkopuolella. Myöhemmin CNN-televisiokanava kertoi myös taistelukoneiden aloittaneen Kandaharin pommittamisen.

Talebanin mukaan Yhdysvaltain hyökkäyksissä on kuollut jo yli 300 siviiliä. Tietoja ei ole kyetty vahvistamaan puolueettomista lähteistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.