Mainos

Pommittaja iski Irakin poliisin erikoisjoukkojen päämajaan

Irakissa on tehty jälleen sarja verisiä iskuja. Iskuissa on kuollut lähes 30 ihmistä ja useiden kymmenien kerrotaan haavoittuneen.

Lähes 30 ihmistä on kuollut useissa erillisissä iskuissa Irakissa eilisen ja tämän päivän aikana. Irakin poliisin erikoisjoukkojen päämajaan Bagdadissa tehtiin varhaintänä aamuna itsemurhaisku. Poliisin erikoisjoukkojen asuun pukeutunut itsemurhapommittaja surmasi kolme irakilaispoliisia ja lisäksi kymmeniä haavoittui iskussa. Iskun tekijä oli entinen poliisi, jonka tarkoituksena oli ilmeisesti surmata erikoisjoukkojen komentaja Mohammed al-Quraishi, kertoi Irakin sisäministeriö. Komentaja ei kuitenkaan haavoittunut hyökkäyksessä.

Korkeaprofiiliseen, sotilastyyliseen poliisiosastoon kuuluu satoja, pääasiassa pääkaupungin köyhiltä shiia-alueilta värvättyjä poliiseja. Heidän tukikohtansa sijaitsee lähellä sisäministeriön ja poliisiakatemian rakennuksia.

Bagdadin eteläpuolella 11 irakilaista rakennustyöläistä kuoli, kun hyökkääjät avasivat tulen heidän pikkubussiaan kohti, poliisi kertoi. Miehet olivat matkalla Jbalasta kohti pääkaupunkia kun hyökkääjät pysäyttivät heidät. Lisäksi yksi Yhdysvaltain merijalkaväen sotilas kuoli tänään Bagdadissa tienvarsipommin räjähdettyä ja kaksi muuta amerikkalaissotilasta samankaltaisessa iskussa pääkaupungin länsipuolella, kertoi Yhdysvaltain sotilasjohto.

Lisäksi Bagdadin Slovakian-suurlähetystön edustalla räjähti tänään pommi. Iskussa loukkaantui neljä irakilaista ja lähetystörakennus vaurioitui hiukan. Oli kuitenkin epäselvää, oliko lähetystö pommin kohteena.

Myöhään eilisiltana Bagdadin shiia-alueella kuoli autopommin räjähdyksessä ainakin kymmenen ihmistä ja 27 haavoittui.Poliisin mukaan iskun kohde oli epäselvä.

(STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.