Mainos

Pommit tappoivat ainakin 50 ihmistä Irakissa

Irakin uusi pääministeri ei ole toistaiseksi pystynyt lopettamaan väkivaltaisuuksia. Tänään pommiskut ovat surmanneet Bagdadissa ja sen ympäristössä yli 50 ihmistä.

Irakin kapinalliset ovat jatkaneet raivokasta taisteluaan koalitiohallituksen turvallisuusjoukkoja vastaan. Tuhoisat pommi-iskut ja aseellisten ryhmien hyökkäykset vaativat tänään ainakin 50 ihmisen hengen.

Tuhoisin hyökkäys tehtiin Bagdadin pohjoispuolella, missä tienvarsipommi repi kappaleiksi sotilaita kuljettaneen bussin. Ainakin 23 sotilasta kuoli ja 20 haavoittui. Bussi oli matkalla Bagdadista pohjoiseen Mosulin kaupunkiin.

Bagdadin keskustassa itsemurhapommittaja ajoi räjähteillä lastatun autonsa pankin eteen, kun poliisit ja sotilaat olivat hakemassa palkkojaan. Tässä ainakin kymmenen ihmistä sai surmansa.

- Meidän pitäisi kantaa aseita mukana suojellaksemme itseämme. Jos odotamme Irakin turvallisuusjoukkojen suojelevan meitä, palamme poroksi ihan niin kuin nuo viattomat ihmiset, pommituspaikan lähellä kioskia pitävä Abu Fadhil valitti.

Aseistautuneet miehet tekivät Bagdadissa myös hyökkäyksen sähköyhtiön työntekijöitä kuljettaneeseen pikkubussiin. Bussi ammuttiin seulaksi, ja neljä ihmistä sai surmansa.

Muqdadijahin kaupungissa seitsemän ihmistä kuoli autopommi-iskussa. Poliisin mukaan haavoittuneita taas on kymmenen. Lisäksi Kirkukissa kaksi poliisia kuoli ja kaksi haavoittui autopommin räjähdettyä.

Pääministeri Nuri al-Maliki on ollut vallassa nyt pari kuukautta, eikä hän ole toistaiseksi pystynyt lopettamaan väkivaltaisuuksia.

Kesän aikana hän on esitellyt 24-kohtaisen, mutta vähäisesti yksityiskohtia sisältäneen, kansallisen sovinnon suunnitelman sekä järjestänyt Bagdadissa suuren turvallisuusoperaation. Verenvuodatus on silti jatkunut kiivaana.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.