Mainos

Pommit surmasivat Intiassa

Sarja pommiräjähdyksiä surmasi ainakin 31 ihmistä Coimbatoren kaupungissa Intiassa eilen, ja lähes 100 muuta loukkaantui. Välikohtaus johti heti mellakointiin ja tuhopolttoihin.

Kansallismielinen hindujohtaja Lal Krishna Advani sanoi, että pommit oli tarkoitettu häntä varten ja kertoi pelastuneensa vain, koska oli myöhässä vaalikokouksesta.

Välikohtaus oli tähän saakka pahin Intian vaalikampanjan aikana. Parlamenttivaalit alkavat maanantaina ja päättyvät 7. maaliskuuta. Räjähdysten jälkeen Intian viranomaiset lähettivät sotilaita Tamil Nadun osavaltiossa sijaitsevaan Coimbatoreen. Kaupungissa julistettiin öinen ulkonaliikkumiskielto, ja yli viiden hengen kokoontumiset kiellettiin.

Pommit räjähtivät vähän ennen kuin Advanin oli määrä puhua joukkokokouksessa. Intialaisen uutistoimisto PTI:n mukaan suurin osa niistä oli piilotettu pysäköityihin autoihin. Advani itse sanoi olevansa varma, että jälki olisi ollut aivan toisenlaista, jos vaalikokous olisi alkanut ajoissa - ensimmäinen pommi räjähti vain vajaan 100 metrin päässä kokouspaikan puhujalavasta. Kokouksen alkamista oli lykätty, koska hän saapui myöhässä paikalle.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.