Mainos

Pommiräjähdys tappoi kaksi Saudi-Arabiassa

Yksi amerikkalainen kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti Saudi-Arabiassa räjähtäneessä pommissa. Räjähdyksessä kuoli myös toinen ulkomaalainen ja kolme muuta haavoittui. Räjähdyksellä ei kuitenkaan katsota olevan yhteyttä Yhdysvaltain terrori-iskuihin.

Kaksi ihmistä on kuollut pomminräjähdyksessä Saudi-Arabiassa, kertoi maan virallinen uutistoimisto SPA myöhään illalla Suomen aikaa.

Yhdysvaltain Riadin suurlähetystö on varmistanut, että räjähdyksessä kuoli yksi amerikkalainen ja toinen loukkaantui vakavasti. SPA:n mukaan myös toinen kuollut ja kolme muuta haavoittunutta olivat ulkomaalaisia.

Räjähdys sattui Kbobarin kaupungissa Saudi-Arabian itäosassa. Kaupunkiin on sijoitettu amerikkalaisia joukkoja.

Ranskalainen uutistoimisto AFP kertoi aiemmin illalla poliisilähteisiin nojautuen, että Khobarissa olisi kuollut neljä ihmisiä, yksi heistä amerikkalainen ja yksi britti. Virallisen uutistoimiston SPA:n mukaan pomminräjähdys surmasi kaksi ihmistä ja haavoitti neljää. Kaikki kuusi olivat SPA:n mukaan ulkomaalaisia. Pommi oli sijoitettu vilkkaan ostoskadun varrella sijaitsevaan kauppaan.

Vuonna 1996 19 amerikkalaista sotilasta sai surmansa pommi-iskussa lähellä Dahrania, missä Yhdysvalloilla on sotilastukikohta. Myös tämän vuoden alussa ja viime vuoden lopulla Saudi-Arabiassa oli pommi-iskujen sarja. Niiden taustalla oli sauditiedotusvälineiden mukaan alkoholin salakuljetusoperaatio. Alkoholin myynti ja juominen on kiellettyä Saudi-Arabiassa.

USA: Ei kytköksiä terrori-iskuihin

Valkoisen talon edustaja kertoi, että Saudi-Arabian pomminräjähdyksellä ei näytä olevan yhteyttä Yhdysvalloissa 11. syyskuuta tehtyihin terrori-iskuihin.

-Keräämme tietoja. Tällä haavaa ei kuitenkaan näytä olevan syytä uskoa, että tämä olisi jotakin muuta kuin erillinen tapahtuma, sanoi nimettömänä pysytellyt Valkoisen talon edustaja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.