Mainos

Pommiräjähdys tappoi Filippiineillä

Ainakin kolme ihmistä kuoli ja yli 20 haavoittui pommin räjähdettyä linja-autossa Filippiinien pääkaupungin Manilan alueella myöhään tänään, kertoi paikallinen poliisi.

-Linja-auto on vaurioitunut pahoin ja pelkäämme, että uhreja on useita, kertoi poliisiupseeri Dionisio Borromeo toimittajille.

Useimmat sairaaloihin toimitetuista haavoittuneista olivat saaneet räjähdyksessä palovammoja. Räjähdyksen sattuessa linja-auto ajoi moottoritietä Quezonissa, joka on Manilan lähiö.

Räjähdys repi linja-auton takaoven kappaleiksi. Vain päivää ennen Zamboangan kaupungissa räjähti kaksi pommia, jotka tappoivat seitsemän ihmistä ja haavoittivat ainakin 160:tä. Myöhemmin poliisi löysi samalta alueelta seitsemän räjähtämätöntä pommia.

Kukaan ei perjantaihin mennessä ollut ilmoittautunut Zamboangan iskun tekijäksi, mutta siitä epäillään ääri-islamilaisia ryhmiä.

Manilassa noin 300 poliisia määrättiin tänään vartioimaan kaupungin suurimpia ostoskeskuksia pommi-iskujen pelossa. Räjähteitä ei kuitenkaan löydetty.

Tiukennettuihin turvatoimiin ryhdyttiin sen jälkeen, kun Manilan liikekeskustassa oli perjantaina aamuyöllä räjähtänyt kranaatti, joka oli vaurioittanut pakettiautoa. Tapahtumapaikalta oli löydetty myös toinen kranaatti.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.