Mainos

Pommiräjähdys Bulgarian pääkaupungissa

Voimakas räjähdys vahingoitti Bulgarian pääkaupungin Sofian keskustassa sijaitsevaa kansallista konferenssikeskusta, kertoi paikallinen poliisi. Kukaan ei haavoittunut aikaisin tänään tapahtuneessa räjähdyksessä huolimatta siitä, että lähistöllä sijaitseva disko oli avoinna.

Poliisin mukaan rakennuksen kellariin asetettu pommi oli sijoitettu niin, että se aiheutti suurinta mahdollista vahinkoa. Eniten räjähdyksestä kärsivät rakennuksessa sijaitsevat Bulgarian valtion lentoyhtiön ja rautateiden toimistot. Poliisi on eristänyt alueen ja aloittanut tapahtumien tutkinnan, muttei suostunut arvioimaan iskun syytä.

Kansallisessa konferenssikeskuksessa, jossa Balkanin alueen ulkoministerit pitivät vastikään kokouksen, sijaitsee mm. Bulgarian ulkoministerin Georgi Pirinskin vaalitoimisto. Pirinski on hallitsevan sosialistipuolueen presidenttiehdokas ensi vuoden vaaleissa.

Vuoden 1995 aikana Bulgariassa tapahtui tilastojen mukaan noin 200 pommi-iskua, joissa kuoli yhteensä yhdeksän ihmistä. Iskuista on syytetty mm. suojelurahaa vaativia rikollisjärjestöjä.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.