Mainos

Pommi tappoi koululaisia Afganistanissa

Afganistanissa Kandaharin kaupungissa sattunut tuhoisa pommiräjähdys on vaatinut ainakin 10 ihmisen hengen. Kuolleiden joukossa kerrotaan olevan useita lapsia.

Afganistanin eteläosassa Kandaharissa tehty pommi-isku surmasi ainakin kymmenen ihmistä. Suuri osa surmansa saaneista oli 7-15-vuotiaita koululaisia. Räjähdyksessä haavoittui lisäksi useita kymmeniä ihmisiä.

Tiedot kuolonuhrien määrästä vaihtelivat, koska ruumiita ja haavoittuneita oli kuljetettu useisiin eri sairaaloihin. Kandaharin sotilaskomentajan Ahmad Shahin mukaan surmansa oli saanut kaikkiaan 15 ihmistä.
Silminnäkijöiden mukaan pieni pommi räjähti lähellä afgaanijoukkojen kasarmia Kandaharin eteläosassa puoliltapäivin. Paikalle kerääntyi suuri joukko uteliaita, joista monet olivat läheisen koulun oppilaita. Toinen, voimakkaampi räjähdys repi väkijoukkoja noin 20 minuuttia ensimmäisen räjähdyksen jälkeen.

Paikallisen poliisiviranomaisen mukaan pommi-iskun järjestämisestä epäiltynä oli pidätetty yksi mies, jonka mukaan kaupunkiin on asetettu myös muita pommeja.

Kandahar on vallasta syrjäytetyn Taleban-hallinnon entistä tukialuetta. Talebanit ovat julistaneet pyhän sodan ulkomaisia ja hallituksen joukkoja sekä avustustyöntekijöitä vastaan Afganistanissa. Talebanin edustajaksi esittäytynyt mies tuomitsi kuitenkin myöhemmin iskun ja vakuutti, ettei liikkeellä ole mitään tekemistä tapahtuneen kanssa.

Viimeksi maanantaina Kandaharissa tulitettiin YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n toimistoa. Kukaan ei haavoittunut hyökkäyksessä.

Afganistanissa on noin 12 500 Yhdysvaltain sotilasta, jotka jäljittävät Talebanin ja al-Qaida verkoston rippeitä yhdessä afgaanisotilaiden kanssa. Yli 400 ihmistä on saanut surmansa sotilaiden ja Afganistanin nykyhallintoa vastustavien taistelijoiden yhteenotoissa viimeksi kuluneiden viiden kuukauden aikana.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

(Seitsemän uutiset 6.1.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.