Mainos

Pommi räjähti Moskovassa

Yli tuhat sisäministeriön joukkojen sotilasta siirretään Moskovaan ja lähiympäristöön pääkaupungissa kahtena päivänä peräkkäin tehtyjen pommi-iskujen vuoksi, kertoi korkea-arvoinen turvallisuusvirkailija tänään uutistoimisto Itar-Tassin mukaan. Sisäministeriön joukkojen komentajan Anatoli Shkirkon mukaan ylimääräisten joukkojen tarkoitus on turvata yleinen turvallisuus. Myös Moskovan poliisi ryhtyi kiristämään turvatoimia kaupungissa.

Yli 20 loukkaantui, kun pommi räjähti johdinautossa Moskovassa perjantaiaamun ruuhka-aikaan, kertoi poliisi. Isku oli jo toinen kahden päivän aikana. Poliisin edustaja kiisti aiemmin kerrotun tiedon, jonka mukaan räjähdyksessä olisi kuollut yksi ihminen.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan bussin keskiosaan oli sijoitettu noin 200 grammaa TNT-räjähdettä. Poliisin edustajan mukaan kyseessä on terroristi-isku. Räjähdys sattui keskellä kaupunkia, lähellä Moskovan kehätietä. Pääministeri Viktor Tshernomyrdin otti johtoonsa asiasta aloitetut tutkimukset.

Presidentti Boris Jeltsin vaati tänään Moskovaan tiukkoja terrorisminvastaisia toimia. Jeltsinin mukaan kaupunki "on täynnä terroristeja". Jeltsin kertoi uutistoimisto Itar-Tassin mukaan myös allekirjoittaneensa terrorisminvastaisen asetuksen.

Moskovan kaupunginjohtajan Juri Luzhkovin mukaan asetus antaa kaupungin viranomaisille entistä suuremmat valtuudet kitkeä kaupunki "epäilyttävistä ihmisistä". Luzhkovin mukaan pääkaupunkiin ei julisteta hätätilaa iskujen vuoksi, mutta hän lupasi kovia toimia ihmisten turvallisuuden takaamiseksi. Moskova "puhdistetaan" kodittomista, kerjäläisistä ja rikollisista", hän sanoi.

Tshetsheenejä epäillään

Luzhkovin mukaan pommi-iskuille on kaksi mahdollista syytä. Todennäköisimpänä hän sanoi pitävänsä sitä mahdollisuutta, että iskujen takana ovat tshetsheenisissit, jotka ovat uhanneet tuoda itsenäisyystaistelunsa pääkaupunkiin. Hänen mukaansa mahdollista on myös, että kyseessä on rikollismaailman vastaus Jeltsinin ja hänen turvallisuuspäällikkönsä Aleksandr Lebedin rikollisuuden kitkemiseen tähtääviin toimiin.

Tuntematon mies soitti Moskovan viranomaisille tänään ja varoitti pommi-iskuista Moskovan metroon. Luzhkovin mukaan mies puhui etelävenäläisellä murteella.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.