Mainos

Pommi räjähti Jerusalemissa

Viisi palestiinalaista loukkaantui pommiräjähdyksessä Itä-Jerusalemissa tänään samalla kun palestiinalaiset jatkoivat mielenosoituksiaan Länsirannalla. Israelin poliisin mukaan pieni pommi räjähti aamulla lähellä vanhan kaupungin porttia. Räjähdyksessä loukkaantuneet saivat vain lieviä vammoja. Poliisin mukaan pommi näytti räjähtäneen ennenaikaisesti.

Jerusalemin poliisipäällikön mukaan oli epäselvää, ovatko räjähdyksen takana palestiinalaiset vai juutalaiset ääriainekset. Palestiinalaisviranomaiset syyttivät kuitenkin välittömästi pommista juutalaisia uudisasukkaita.

Poliisi oli kiristänyt turvatoimia Itä-Jerusalemissa peläten, että kaupungissa puhkeaa levottomuuksia perjantairukousten jälkeen. Lisävahvistuksia on lähetetty myös Länsirannalle, missä kymmeniä palestiinalaisia on loukkaantunut viime päivien mielenosoituksissa.

Arviolta sata palestiinalaisnuorukaista otti tänään yhteen israelilaissotilaiden kanssa Hebronin kaupungissa. Vastaavia yhteenottoja puhkesi myös Beetlehemissä, missä mielenosoittajat heittelivät sotilaita kivillä ja sotilaat vastasivat ampumalla kumiluoteja ja kyynelkaasua.

Levottomuudet puhkesivat Länsirannalla sen jälkeen kun israelilaissotilaat viime tiistaina ampuivat kolme palestiinalaista tarkastusasemalla lähellä Hebronia.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.