Mainos

Pommi räjähti Indonesian parlamentin lähellä

Ainakin neljä ihmistä haavoittui, kun autopommi räjähti lähellä Indonesian parlamenttia pääkaupungissa Jakartassa. Parlamentti oli vain tuntia aiemmin valinnut maan uudeksi presidentiksi muslimijohtaja Abdurrahman Wahidin.

Heti räjähdyksen jälkeen väkijoukko hyökkäsi silminnäkijöiden mukaan turvallisuusjoukkojen sotilaiden kimppuun. Jo aiemmin tänään toinen pommi räjähti Jakartan keskustassa haavoittaen myös neljää ihmistä. Presidentinvaalien jälkeiset levottomuudet alkoivat, kun tuhannet ennakkosuosikki Megawati Sukarnoputrin pettyneet kannattajat ryntäsivät Jakartan kaduille osoittamaan mieltään. Mellakkapoliisi joutui käyttämään kyynelkaasua estääkseen kannattajia marssimasta parlamenttitalolle. Kansanjoukot polttivat autonrenkaita ja puunoksia ja mitä vain he löysivät matkallaan. Vihastuneet kannattajat heittelivät mellakkapoliiseja myös kivillä.

Oppositiojohtajan kannattajat suuttuivat Indonesian parlamentille, joka valitsi yllättäen Wahidin uudeksi presidentiksi. Megawatia pidettiin vaalin ennakkosuosikkina sen jälkeen, kun istuva presidentti B. J. Habibie vetäytyi vaalista. Habibien Golkar-puolue asettui sitten yllättäen Wahidin taakse ja parlamentti sinetöi valinnan. Pian vaalin tuloksen selvittyä Megawati vetosi kannattajiinsa, jotta nämä ottaisivat tilanteen rauhallisesti eivätkä ryhtyisi väkivaltaisuuksiin.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.