Mainos

Pommi räjähti Budapestissa

Unkarin näkyvimmän oppositiojohtajan talon edustalla räjähti myöhään maanantai-iltana pommi.

Riippumattoman talonpoikaispuolueen (FKGP) johtaja, 65-vuotias Jozsef Torgyan ei kuitenkaan loukkaantunut Budapestissa tehdyssä pommi-iskussa. Torgyan tunnetaan Unkarissa rääväsuisena nationalistina ja tiukkana kommunisminvastaisena poliitikkona.

Kansanedustaja Torgyanin asuintaloa vaurioittanut pommi sisälsi poliisin mukaan kaksi kiloa räjähteitä. Torgyanin asunto sijaitsee talossa, jossa on kuusi asuntoa. Räjähdys rikkoi asuntojen ikkunoita, autotallin ovia ja useita lähistölle pysäköityjä autoja. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Puoluejohtaja Torgyan totesi tiistaina päivällä Unkarin radiolle antamassaan lausunnossa, että pommi oli epäilemättä suunnattu häntä vastaan. Vain muutamia päiviä aikaisemmin poliisi löysi omatekoisen pommin FKGP:n päämajan läheisyydestä Budapestin keskustassa.

Torgyan arveli pommin asettajien olevan hänen poliittisia vastustajiaan ja syytti maan pääministeriä ja sisäministeriä kyvyttömyydestä estää rikollisuutta kasvamasta Unkarissa. Unkarissa pidetään parlamenttivaalit toukokuussa ja rikollisuuden lisääntyminen on nousemassa yhdeksi tärkeimmistä vaaliteemoista.

Unkarissa on viime kuukausina tehty useita pommi-iskuja ja murhia, joita kaikkia ei ole pystytty selvittämään. Osa pommi-iskuista viittaa järjestäytyneiden rikollisten väliseen taisteluun. Budapestissa helmikuussa tehdyssä kyselyssä kolme neljästä vastanneesta asetti yleisen turvallisuuden heikkenemisen tärkeimmäksi ongelmaksi nyky-Unkarissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.