Mainos

Pommi räjähti Atlantan Olympia-puistossa - kaksi kuoli

Atlantassa sattuneen räjähdyksen aiheuttajaksi on Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan vahvistunut omatekoinen putkipommi. Pommiräjähdys surmasi kaksi ihmistä ja yli sata loukkaantui Atlantassa varhain tänään. Liittovaltion poliisi FBI pitää räjähdystä terroritekona.

Oikeusministeriön virkailijan mukaan Atlantan poliisi sai pommista puhelimitse varoituksen suunnilleen räjähdyksen aikoihin. Virkailijan mukaan puhelinviesti on parhaillaan tutkittavana, mutta varoitus tuli hänen mukaansa "99-prosenttisen varmasti" ennen räjähdystä.

Yhdysvaltain oikeusministeriön edustajan mukaan kukaan ei ole vielä ilmoittautunut syylliseksi tekoon.

Atlantasta raportoineen Jari Porttilan mukaan toinen surmansa saaneista oli Turkin television toimittaja. Toisesta uhrista ei ole tietoja.
-Ilmapiiri on masentunut, jopa pelokas, Porttila kuvaili aamun tunnelmaa Atlantan kisakylässä.

Räjähdys sattui viime yönä kaupungin keskustassa olevassa huvipuistossa, joka oli rakennettu vasta muutama kuukausi sitten olympialaisia varten. Puistoon mahtuu noin 50 000 ihmistä, ja sinne on kaikilla vapaa pääsy. Räjähdyksen jälkeen poliisi sulki puistoon johtavat tiet päästäen paikalle ainoastaan pelastustyöntekijöitä.

Ihmisiä ehdittiin evakuoida ennen räjähdystä

FBI:n edustajan Woody Johnsonin mukaan paperipussissa ollut pommi oli sijoitettu roskakoriin lähellä näyttämöä, jossa rock-yhtye oli parhaillaan esiintymässä. Rähinöinnin vuoksi konserttialueelle hälytetty poliisi havaitsi epäilyttävän paketin ja ihmisten evakuointi ehti alkaa vähän ennen räjähdystä, Johnson kertoi.

Atlantan Olympia-puistosta on löydetty kaksi muuta räjähtämätöntä pommia, kertoi CNN-televisio aamupäivällä. Paikalle hälytettiin saapui pommiasiantuntijoita. Viranomaiset tutkivat tarkasti koko olympia-alueen räjähdyksen jälkeen.

Kaaos puistossa

STT:n toimittajan mukaan räjähdys tuntui ainakin puolen kilometrin etäisyydellä ja aiheutti kaaoksen puiston alueella.

20-vuotias atlantalainen Corinthian Lynon oli paikalla, kun kirkas valopallo ensin valaisi alueen ja sitä seurasi valtaisa räjähdys.
-Yhtäkkiä välähti. kolmisenkymmentä ihmistä huusi apua. Näin neljä makaamassa liikkumattomana maassa.

Kyynelkaasua toimittajille

Uutistoimisto Reuterin mukaan poliisi käytti kyynelkaasua ajaessaan pois toimittajia ja kuvaajia, jotka yrittivät päästä noin 50 metrin päässä räjähdyspaikasta sijaitsevaan lehdistökeskukseen. Eristetyllä alueella sijaitsee myös joitakin olympiaurheilijoita majoittavia hotelleja.
(MTV3-STT-Reuter-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.