Mainos

Pommi kylvi tuhoa moskeijassa Pakistanissa

Isku vaati ainakin 13 ihmisen hengen. Yli 80 on loukkaantunut, heistä 20 hyvin vakavasti. Poliisi mukaan kyseessä oli todennäköisesti itsemurhaisku.

Ainakin 13 ihmistä sai surmansa ja yli 80 haavoittui Karachissa Pakistanissa, kun pommi räjähti moskeijassa shiiamuslimien perjantairukousten aikaan. Pommi oli poliisin mukaan sijoitettu moskeijaan rukoilijoiden keskelle.
Sairaalalähteiden mukaan 20 haavoittunesita on kriittisessä tilassa, joten kuolonuhreja pelätään tulevan vielä lisää.

Räjähdys sattui Haiderin moskeijassa kaupungin keskustassa. Historiallinen moskeija tuhoutui räjähdyksessä pahoin. Kukaan ei ole ilmoittautunut hyökkäyksen tekijäksi. Poliisin mukaan kyseessä oli todennäköisesti itsemurhaisku.

Poliisi eristi moskeijan alueen, kun vihaiset shiiamuslimit osoittivat mieltään tapahtuman johdosta. Jotkut mielenosoittajat heittelivät kiviä.

Räjähdys oli neljäs pommihyökkäys Pakistanissa viiden päivän sisällä. Maaliskuussa 44 ihmistä kuoli ja 150 haavoittui pommi-iskussa shiiamuslimien moskeijaan Quettan kaupungissa. Sunnimuslimeja syytettiin iskusta. Shiiamuslimeja on noin 20 prosenttia Pakistanin 145-miljoonaisesta väestöstä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.