Mainos

Pommi-iskut tappoivat siviilejä ja sotilaita Irakissa

Useita kotitekoisia pommeja on räjähtänyt tänään eri puolilla Irakia. Ensimmäinen pommi tappoi ainakin neljä irakilaista siviiliä ja haavoitti 40:tä, joiden joukossa oli myös amerikkalaisia sotilaita. Isku tehtiin Samarrassa noin sadan kilometrin päässä Bagdadista pohjoiseen.

Toinen pommi surmasi kolme amerikkalaista sotilasta ja haavoitti kuutta Bagdadin länsipuolella Khaldiyassa, kertoi Yhdysvaltain armeija. Kaksi muuta amerikkalaista kuoli pommi-iskussa Fallujassa.

Lisäksi kaksi irakilaista poliisia kuoli pohjoisessa Mosulissa, kun heidän partioautonsa joutui hyökkäyksen kohteeksi. Toinen irakilaispoliisi sai surmansa pommi-iskussa lähellä Kirkukia.

Iskut "sunnikolmioon"


Khaldiya, Falluja ja Samarra kuuluvat niin sanottuun sunnikolmioon, jota pidetään Yhdysvaltain miehitystä vastaan kapinoivien irakilaisten tärkeimpänä tukialueena. Hyökkäykset ovat kohdistuneet paitsi amerikkalaisiin joukkoihin myös irakilaisiin, joiden katsotaan tekevän yhteistyötä miehittäjien kanssa.

Eilen kaksi amerikkalaista lentäjää sai surmansa Qayarassa Pohjois-Irakissa, kun heidän helikopterinsa putosi alas. Maahansyöksyn syystä ei ollut tietoa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.