Mainos

Pommi-iskut jatkuvat Algeriassa

Vilkkaalla kadulla räjähtänyt autopommi surmasi tänään ainakin viisi ihmistä Algerian pääkaupungissa Alger'ssa, kertoivat viranomaiset. Silminnäkijöiden mukaan kuolleita oli 16 ja haavoittuneita useita kymmeniä.

Silminnäkijät kertoivat autopommin räjähtäneen samalla kuin linja-auto oli ohittamassa paikkaa. Linja-auton kerrottiin syttyneen liekkeihin.

Algerian hallitusta vastustava ääri-islamilainen ryhmittymä uhkasi aiemmin kiihdyttää hyökkäyksiään Algeriassa ramadanin eli muslimien paastokuukauden aikana, kertoi algerialainen lehti. Aseistautuneen islamilaisen ryhmän GIA:n johtajan uhkaus julkaistiin myös julisteissa, joita oli asetettu algerialaisten moskeijoiden seinille.

Ainakin 150 ihmistä on jo saanut Algeriassa surmansa ja yli 170 loukkaantunut sen jälkeen kun paastokuukausi alkoi 10. tammikuuta. Ääri-islamilaiset pitävät paastokuukautta pyhän sodan aikana maallista hallitusta vastaan.

Lehtitietojen mukaan Algerian pääkaupungissa Alger'ssa myöhään sunnuntaina sattuneessa pommi-iskussa kuoli kaikkiaan 42 ihmistä.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.