Mainos

Pommi-iskusta epäillään uskonnollisia fanaatikkoja

Venäjän hallitus sanoi tänään, että ääriuskonnolliset ryhmät saattavat olla Pohjois-Ossetian pääkaupungissa Vladikavkazissa eilen tehdyn tuhoisan pommi-iskun takana.

Venäjän turvallisuuspalvelu tutkii parhaillaan erästä puhelinkeskustelua, jonka mukaan pommiräjähdys olisi islamilaisten ääriryhmien työtä. Kaupungin kauppatorilla räjähtänyt pommi surmasi kaikkiaan 64 ihmistä, ilmoittivat viranomaiset tänään.

Venäjän sisäministeri Sergei Stepashin sanoi televisiossa tänään, että uskonnolliset fanaatikot ovat usein syyllisiä tämänkaltaisiin tekoihin. Venäjän lehdet puolestaan vihjaisivat, että syylliset saattaisivat löytyä lähinaapurista Tshetsheniasta. Kommersant-lehti totesi, että väkivalta sodan runtelemassa Tshetsheniassa on levinnyt jo alueen rajojen ulkopuolelle.

-Kyseessä oli hyvin suunniteltu teko, ja sen takana ovat tietyt poliittiset voimat, mutta tässä vaiheessa on ennenaikaista sanoa enempää, sanoi presidentti Boris Jeltsinin Pohjois-Ossetiassa oleva edustaja Vladimir Kalamanov.
Sisäministeri Stepashinin mukaan pommin sirpaleita tutkitaan Moskovassa, jotta saataisiin selville, mistä pommi oli peräisin. Kreml ilmoitti, että sunnuntai on julistettu kansalliseksi surupäiväksi terrori-iskun takia.

Vladikavkaz sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Tshetshenian rajasta. Alueella tapahtuu usein sieppauksia ja muita väkivaltaisia rikoksia. Inguushit ja osseetit taistelivat kaupungissa vuosina 1991-1992. Tshetshenian väkivaltaiset itsenäistymispyrkimykset loppuivat vuonna 1996, mutta Pohjois-Kaukasuksella on yhä rauhattomuuksia.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.