Mainos

Pommi-iskujen selvittelyt jatkuvat

Kenian pommi-iskun uhrien määrä kasvaa yhä. Uusimpien tietojen mukaan kuolleita on jo 218. Yhdysvaltain hallitus on luvannut yli kymmenen miljoonan markan palkkion pommi-iskujen tekijöiden jäljille johtavasta vihjeestä. Tansanian poliisi on pidättänyt 14 henkilöä epäiltynä yhteydestä samaan aikaan Kenian iskun kanssa tapahtuneeseen Dar-es-Salaamin pommi-iskuun.

Viimeisen vuorokauden aikana pelastustyöntekijät ovat löytäneet raunioista lähes 30 ruumista. Yhdysvallat lennättää Kenian pommi-iskussa surmansa saaneiden 11 kansalaisensa ruumiit Saksaan. Ulkoministeri Madeleine Albright matkustaa huomenna Saksaan, missä hän vierailee Yhdysvaltain Landstuhlin sotilassairaalassa tervehtimässä hoidettavana olevia pommi-iskun uhreja. Albright saattaa palatessaan surmasa saaneiden ruumiit Yhdysvaltoihin torstaina.

Isku myös maan taloudelle

Isku on vaatinut yli 200 ihmisen hengen, mutta myös laittanut Kenian jo entuudestaan heikon talouden polvilleen. Lopulliset kustannukset aiheuttavat Kenialle miljardeissa laskettavan summan. Räjähdys vaurioitti kaikkiaan 30 rakennusta Nairobin liike-alueella. Myös Kenialle tärkeä turismi on kokonut pahan takaiskun. Yhdysvallat on varoittanut kansalaisiaan matkustamasta Keniaan. Muutamat suuret matkanjärjestäjät ovat peruneet matkoja.

Samanaikaisesti Tansaniassa tapahtuneesta pommi-iskusta pidätetyt ovat Tansanian poliisin mukaan Irakin, Sudanin, Somalian ja Turkin kansalaisia. Perjantaina Yhdysvaltain suurlähetystön lähellä sattuneessa auto-pommi-iskussa menehtyi kymmenen ja loukkaantui 75 ihmistä.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.