Pommi-isku Pohjois-Irlannissa

Pohjois-Irlannin vaikeuksissa oleva rauhanprosessi sai maanantaina uuden kolauksen, kun Portadownin kaupungissa räjähti autopommi. Poliisi kertoi saaneensa ennen räjähdystä useita varoitussoittoja, ja alue pommin ympäriltä ehdittiin evakuoida. Räjähdys ei tiettävästi aiheuttanut ihmisuhreja.

Pommi räjähti minuutin vaille kaksitoista poliisiaseman lähelle jätetyssä autossa. Poliisin mukaan on vielä liian aikaista arvella, kuka oli pommi-iskun takana. Portadown on tiukasti protestanttista aluetta.

Pohjois-Irlannin rauhanneuvottelujen osapuolet jatkoivat tänään neuvotteluja ilman katolisten Sinn Fein -puoluetta. Sinn Fein suljettiin tilapäisesti pois neuvotteluista viime viikolla, koska viranomaisten mukaan sen aseellinen siipi IRA ei ole vieläkään luopunut kokonaan väkivallasta. Viranomaiset epäilevät IRA:n olleen osallisena kahdessa murhassa Belfastissa aiemmin tässä kuussa. Virkamiesten mukaan Britannian pääministeri Tony Blair ja Irlannin pääministeri Bertie Ahern neuvottelevat rauhanprosessista torstaina.
(STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat