Mainos

Polttopullot lentävät – Bahrainin hallitus: Suurin osa kansasta tukee F1-kisoja

Polttopullot ovat lentäneet Bahrainissa, kun mielenosoittajat ovat vastustaneet maassa järjestettäviä Formula 1 -kisoja hallituksen pr-näytöksenä. Maan hallituksen mukaan suurin osa kansasta kuitenkin tukee kisoja.

Bahrainin elinkeinohallituksen teettämän ja tutkimusyhtiö Nielsenin toteuttaman tutkimuskyselyn mukaan peräti yli kolme neljäsosaa Bahrainin asukkaista tukee Formula-kisojen järjestämistä, kertoo Bahrainin uutistoimisto (Bahrain News Agency).

Tutkimuksen mukaan kaikkiaan 77 prosenttia kyselyyn vastaajista kannatti tämän vuoden F1-kisan järjestämistä. Kymmenesosa vastanneista olisi jättänyt kisan järjestämättä, 13 prosenttia ei osannut tai halunnut ottaa kantaa.

Haastatelluista Bahrainin kansalaisista 69 prosenttia kannatti kisan järjestämistä, 17 prosenttia oli sitä vastaan. Maassa asuvista ulkomaalaisista 85 oli kisan kannalla ja vain kolme prosenttia olisi perunut kisan.

Kyselyyn haastatelluista 512 ihmisestä kaikkiaan 85 prosenttia oli sitä mieltä, että kisa hyödyttää maan taloutta ja etenkin turismia.

Tutkimukseen haastateltiin yhtä paljon bahrainilaisia sekä maan kansainvälisiä asukkaita kaikista viidestä maakunnasta.

Tutkimustuloksesta huolimatta väkivaltaisuudet Bahrainissa ovat jatkuneet tänään. Hallituksen joukot ovat ampuneet mielenosoittajia kumiluodeilla ja kyynelkaasulla. Mielenosoittajat ovat puolestaan heitelleet turvallisuusjoukkoja polttopulloilla ja tukkineet teitä, silminnäkijät kertovat uutistoimisto AFP:lle.

Mielenosoittajat ovat kertoneet F1-kisan vastustamisen olevan viesti kiinnittää huomiota Bahrainin ihmisoikeusloukkauksiin, kuten aktivistien pidätyksiin.

Uutistoimisto AFP:n mukaan helmikuun neljännentoista nuorisoliike on kerännyt koolle kolmipäiväistä "raivoa" kisojen ajaksi. Bahrainin pääoppositioryhmä al-Wefaq puolstaan on masinoinut viikon mittaisia protesteja Formula-kisan ajaksi kiinnittääkseen kansainvälisen huomion vaatimuksiinsa paremmasta tasa-arvosta shiia- ja sunnimuslimien välillä sunnien hallitsemassa maassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.