Mainos

Poltetusta USA:n lähetystöstä löytyi ruumis

Yhdysvaltain Belgradin-suurlähetystöstä on löytynyt tunnistamaton palanut ruumis. Yhdysvaltojen viranomainen on vahvistanut tiedon.

Nimettömänä pysytellyt viranomainen kertoi, että kaikkien lähetystön yhdysvaltalaisten työntekijöiden olinpaikat ovat tiedossa. Miehellä ei ollut tarkempia tietoja kuolleen kansallisuudesta tai henkilöllisyydestä.

Mellakkapoliisit ovat tyhjentäneet Yhdysvaltain Belgradin-suurlähetystön alueen Serbiassa. Paikalle saapuneet parisataa poliisia myös pidättivät muutamia tunkeutujia.

Joukko serbejä hyökkäsi illalla Yhdysvaltain lähetystöön ja sytytti useita huoneita palamaan.

Lisäksi kepeillä ja metallitangoilla varustautuneet mielenosoittajat hajottivat lähetystön ovia ja ikkunoita sekä kaksi vartijakoppia lähetystön edustalla. Väkijoukko repi myös irti Yhdysvaltain lipun ja vaihtoi salkoon Serbian lipun.

Yhdysvallat vaati hyökkäyksen jälkeen Serbian viranomaisia suojelemaan suurlähetystöä. Lähetystörakennus oli hyökkäyshetkellä tyhjillään, eivätkä poliisit vartioineet sitä.

Poliisi seurasi aluksi sivusta pääosin nuorista miehistä koostuvan joukkion riehumista. Vasta puolen tunnin kuluttua mellakoinnin alkamisesta poliisi ryhtyi hajottamaan väkijoukkoa turvautuen muun muassa kyynelkaasuun.

Poliisin mukaan satakunta ihmistä loukkaantui illan aikana.

Mielenosoitus Belgradissa 21.2.2008

Väkivaltaisuudet kohdistuivat myös Kroatian ja Saksan suurlähetystöihin. Lisäksi kauppoja ja kioskeja ryöstettiin ja pankkirakennuksia turmeltiin.

Belgradissa arviolta 200 000 serbiä osoitti illalla mieltään Kosovon itsenäistymistä vastaan. Yhdysvallat on tukenut itsenäistymispyrkimyksiä.

Yhdysvaltain lähetystöön yritettiin hyökätä kerran aiemminkin tällä viikolla.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.