Polta rasvaa ilmaiseksi – tämä herkku hoikentaa vyötäröäsi

Hoikempaa vyötäröä halajavan kannattaa suunnata metsään herkuttelemaan.

Useiden tutkimusten mukaan marjoilla ja nimenomaan kotimaisilla marjoilla, on huomattavia positiivisia terveysvaikutuksia. Asiantuntijoiden mukaan supermarjaksi voi kutsua erityisesti mustikkaa, joka voi tutkimusten mukaan auttaa rasvanpoltossa ja olla muutenkin terveydelle hyödyksi. Mikä parasta, näitä rasvanpolttoherkkuja voi noukkia ilmaiseksi Suomen metsistä!

Etelä- ja Keski-Suomessa mustikan pääsato kypsyy tänä vuonna heinäkuun puoleenväliin mennessä.

Mustikka hoikentaa

Vuonna 2011 tehty norjalainen mustikkatutkimus osoittaa herkullisten marjojen lisäksi parantavan ikääntyneiden muistia ja silmien terveyttä. Vaikutukset ovat positiiviset myös vyötärölle. Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen vuonna 2011 toteutetussa tutkimuksessa selvisi, että jo 100 grammaa mustikkaa tai tyrniä päivässä pienetää vyötärönympärystä selvästi.

Samoilla linjoilla ovat myös amerikkalaistutkijat, joiden mukaan mustikat tuhoavat tehokkaasti ihmiseltä rasvakudosta. Amerikkalaistutkijoiden mukaan runsas annos mustikkaa päivässä voi vähentää rasvakudoksen muodostumista jopa 73 prosenttia, kun pienellä annoksellakin päästään 27 prosentin tuloksiin.

Taudeilta suojaava vitamiinipommi

Mustikoissa on runsaasti A- ja B-vitamiinia, mangaania, kuituja sekä flavonoideja. Mustikat ovat myös hyviä C-vitamiinin, magnesiumin ja kalsiumin lähteitä. Mustikan flavonoidit ovat niin sanottuja antioksidantteja, joiden uskotaan olevan monella tavalla hyödyllisiä ihmisen terveydelle.

Flavonoidit muun muassa näyttävät ehkäisevän elimistön solujen hapettumisvaurioita. Laboratoriokokeissa antioksidanttien on todettu esimerkiksi hillitsevän mikrobien toimintaa, tulehdusreaktioita, veritulppia ja joidenkin syöpäkasvainten muodostumista.

Kahden desilitran päiväannoksesta mustikoita saat huomattavan osan päivän C-vitamiinitarpeesta, tärkeitä kivennäis- ja hivenaineita, kuitua sekä polyfenoleja.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja