Pöllöraati uskoo, että Venäjä yrittää hyödyntää jalkapallon MM-kisoja maineen parantamiseen

Pöllöraati ruotii viikon kuumimmat puheenaiheet 9:45

Huomenta Suomen Pöllöraati keskusteli aamulla paljon puhutusta Donald Trumpin ja Kim Jong-unin tapaamisesta sekä Venäjällä alkavista Jalkapallon MM-kisoista.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaamista on kritisoitu diktaattorin kanssa neuvottelemisesta ja tapaamisen tuloksettomuudesta.

– Kauheasti on haukuttu tuloksettomuutta. Toisaalta ne olivat vähän niin kuin ekat treffit, joilla vasta tunnustellaan, tuumaa Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Petterson.

Pettersonin mukaan kiinnostavaa on se, miten Euroopassa keskustelu muotoutuu demokraattisten Yhdysvaltalaisten medioiden perusteella, joilla on vahva kanta Trumpia kohtaan.

– Onko meidän eurooppalaisten intressissä todella sanoa Trumpille, että osoita olevasi kova jätkä ja että näytät heikolta, kun hoidat demokraattisesti ja diplomaattisesti etkä sodalla, Petterson sanoo.

"Venäjän MM-kisat ovat hyvää PR-toimintaa"

Pöllöraadissa keskusteltiin Venäjällä alkavista jalkapallon MM-kisoista ja urheiluun liittyvistä poliittisista kuvioista.

– Kaikkien valtioiden johtajat ja Suomenkin valtion johtajat haluavat kisoja Suomeen, koska se on hyvää PR-toimintaa yksinkertaisesti, toteaa MTV Uutisten toimituspäällikkö Ilkka Ahtiainen.

– Venäjä ei ole mikään futis-mahti, joten Putin ei pääse todennäköisesti menestystä hyödyntämään, Ahtiainen jatkaa.

Myös Pettersonin mielestä Venäjä pystyy hyödyntämään kisoja viemään ajatuksia ikävistä asioista pois.

Lue myös:

    Uusimmat