Mainos

Pöllöraati uskoo, että Venäjä yrittää hyödyntää jalkapallon MM-kisoja maineen parantamiseen

9:45

Huomenta Suomen Pöllöraati keskusteli aamulla paljon puhutusta Donald Trumpin ja Kim Jong-unin tapaamisesta sekä Venäjällä alkavista Jalkapallon MM-kisoista.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaamista on kritisoitu diktaattorin kanssa neuvottelemisesta ja tapaamisen tuloksettomuudesta.

– Kauheasti on haukuttu tuloksettomuutta. Toisaalta ne olivat vähän niin kuin ekat treffit, joilla vasta tunnustellaan, tuumaa Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Petterson.

Pettersonin mukaan kiinnostavaa on se, miten Euroopassa keskustelu muotoutuu demokraattisten Yhdysvaltalaisten medioiden perusteella, joilla on vahva kanta Trumpia kohtaan.

– Onko meidän eurooppalaisten intressissä todella sanoa Trumpille, että osoita olevasi kova jätkä ja että näytät heikolta, kun hoidat demokraattisesti ja diplomaattisesti etkä sodalla, Petterson sanoo.

"Venäjän MM-kisat ovat hyvää PR-toimintaa"

Pöllöraadissa keskusteltiin Venäjällä alkavista jalkapallon MM-kisoista ja urheiluun liittyvistä poliittisista kuvioista.

– Kaikkien valtioiden johtajat ja Suomenkin valtion johtajat haluavat kisoja Suomeen, koska se on hyvää PR-toimintaa yksinkertaisesti, toteaa MTV Uutisten toimituspäällikkö Ilkka Ahtiainen.

– Venäjä ei ole mikään futis-mahti, joten Putin ei pääse todennäköisesti menestystä hyödyntämään, Ahtiainen jatkaa.

Myös Pettersonin mielestä Venäjä pystyy hyödyntämään kisoja viemään ajatuksia ikävistä asioista pois.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.