Pöllöraati: Keskusta on saamassa läpi ikiaikaisen tavoitteensa, mutta puretaanko lehmänkauppana Sipilän aktiivimalli? – "Sehän olisi pikkuisen koomista"

14:18
Videolla Timo Haapala kertoo, miksi hän kuvailee hallitusneuvotteluita lasten leirikouluksi ja värityskirjoiksi, jota kummempaa sotkua ei ole nähnyt.

Hallitusneuvotteluiden kiinnostava vaihe alkaa ensi viikolla, kun selviää, miten paljon keskusta antaa periksi talous- ja yrittäjäverotuslupauksistaan, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala Huomenta Suomen pöllöraadissa.

Hän kuvailee soteuudistuksessa luvattua maakuntahallintoa keskustan "ikiaikaiseksi tavoitteeksi", jonka toteutuminen ei kuitenkaan ollut yllätys, olihan SDP:n malli sitä niin lähellä.

– Kepu on hirveässä seurannassa, hän kuvailee puolueen lupauksia talouden tasapainotuksesta.

Keskusta askeleen vasemmalle?

Politiikan toimittaja Linda Pelkonen arvelee, että vastapalvelukseksi SDP:n Antti Rinne voi saada läpi lupauksensa aktiivimallin leikkurin purkamisesta.

– Sehän olisi pikkuisen koomista, kun Juha Sipilä oli sitä tekemässä viime hallituksessa, hän toteaa.

Hän arvioikin, että keskusta on hallitusneuvotteluissa ottamassa askeleita vasemmalle, mitä pitää strategisesti järkevänä puolueen saatua kritiikkiä oikeistolaistumisesta. Haapala toisaalta arvioi, että puolueelle voisi olla viisasta pysyä keskellä, eikä jatkuvasti horjua puolelta toiselle.

"Hallitus tulee kitisten"

Selvää on, ettei hallitusta saada kasaan Rinteen lupaamissa aikaraameissa. Pelkonen arvioi, että realistista voisi odottaa sen kasaamista juhannukseksi. Raati arvioi, että ainakin heinäkuussa alkava EU-puheenjohtajuus vaatisi Suomelta toimivaa hallitusta.

Haapala uskoo, että epäilyksistä huolimatta hallitus saadaan neuvottelukokoonpanolla kasaan.

– Lähden siitä, että tästä se tulee. Kitisten, mutta tulee, Haapala sanoo.

Videolla selviää, miksi Timo Haapala kuvailee hallitusneuvotteluita lasten leirikouluksi ja värityskirjoiksi, jota kummempaa sotkua ei ole nähnyt.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja