Mainos

Pöllöjä ja muita kirpparilöytöjä

Lapsiperheen kodissa on paljon retroesineitä, mutta silti se on raikkaan moderni.

Lapsiperheen kotiin on tehty paljon hankintoja kirpputoreilta. Erityisesti perheen Minja-äitiä kiehtoo vanhojen tavaroiden nostalgia. Edullisuuden lisäksi hän arvostaa käytettyjen tavaroiden kestävyyttä ja ekologisuutta.

Retron lisäksi sisustuksessa on myös moderneja huonekaluja ja hieman romantiikkaa. Vaikka tyylejä on monta, kokonaisuus on hyvin sopusoinnussa. Sitä pitävät kasassa harkittu värimaailma ja kauniit sommitelmat.

Olohuoneen sohva löytö nettihuutokaupasta

Olohuoneen hallitsevin elementti on keinonahkainen sohvaryhmä, joka on löytö nettihuutokaupasta. Verhoilu on alkuperäinen ja edelleen moitteettomassa kunnossa. Koivupuinen kaappi on saanut uuden kodin Viitamäkien olohuoneesta – naapurit olivat heittämässä sitä pois.

Valkoinen jalkavalaisin on isä-Antin kirpputorilöytö ja todellinen yllätys Minja-äidille. Maatuskataulu kaapin päällä on nuoren kuvataiteilija Liisa Vuorenpään tekemä.

Mustan nojatuolin verhoilussa toistuvat samanlaiset ruudut kuin makuuhuoneen puolella päiväpeitossa. Huoneen päätyseinä on tapetoitu Sandbergin vuoden 2006 malliston tapetilla. Sänkynä on Ikean Malm. Koristeellinen kehys riittää sellaisenaan tauluksi.

Olohuoneen toisessa päädyssä on säilytyskaapisto, joka on koottu keittiökaapeista. Alimmat kaapit on asennettu suoraan seinään, jotta ilmavuus säilyisi. Minjan maatuskakokoelma on hauskasti esillä kaappien päällä.

Työpöytä sijaitsee myös olohuoneessa. Se on haluttu pitää mahdollisimman yksinkertaisena. Pöydällä on vain kuulokkeet ja tietokone. Elegantit mummot -maalaus on myös Liisa Vuorenpään käsialaa.

Retroyksityiskohtia keittiössä

Tummat pöytäpinnat tuovat sopivasti kontrastia vaalean tilaan. Musta kattokruunu sekä Minjan tekemä taulu antavat huoneeseen persoonallista särmää. Ruokailutilan vierestä on käynti lasten valtakuntaan.

Keittiön vetimettömät kaapinovet ovat selkeä ratkaisu. Piristystä tilaan tuovat kirpputorilta ostetut retroyksityiskohdat: Smegin jääkaapin päällä koreilee emalikulhoja ja työtasolla nurkan takaa kurkkaa söpö säästölipaspöllö.

Kierrätystä myös lastenhuoneessa

Tummaseinäinen nukkumahuone on tehty vaatehuoneeseen.

Yksi lasten leikkihuoneen seinistä on tapetoitu Tapettitalon Kukot-tapetilla. Kirpputorilta hankittu pöytä on piirustuspaikka.

Valkoiseksi maalattuun, vanhaan liinavaatekaappiin mahtuu paljon lastenvaatteita. Kaapin päällä on Minjan lahjaksi saama nukkekoti, jonka sisustamisesta hän vastaa. Seinäpupu on tehty tapetin jämäpalasta.

Teksti: Maija Tiensuu
Kuvat: Martti Järvi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.