Mainos

Politkovskajan murhasta useita syytteitä

Muun muassa Venäjän turvallisuuspoliisi FSB:n everstiluutnantti on saanut syytteen avunannosta toimittaja Anna Politkovskajan murhaan.

Venäläistoimittaja Anna Politkovskajan murhasta on nostettu syytteet yhdeksää epäiltyä vastaan, kertoo uutistoimisto Interfax. Lähteiden mukaan yksi syytetyistä on turvallisuuspalvelu FSB:n everstiluutnantti. Avunantosyytteen on saanut aiemmin myös eräs tshetsheenimies.

Syyttäjänvirasto uskoo, että FSB:n pidätetty upseeri välitti Politkovskajan osoitteen toiselle epäillylle, joka toimitti tiedot edelleen murhaajalle. FSB:n työntekijää syytetään virka-asemansa väärinkäytöstä.

Pääsyyttäjä Juri Tshaika arvioi elokuussa, että murhan takana ovat ulkomailla asuvat Putinin vastustajat. Hän ei esittänyt todisteita. Tutkimusten uskottavuutta ovat heikentäneet muutenkin väitteet niissä ilmenneistä puutteista.

Presidentti Vladimir Putinin arvostelijana tunnettu Politkovskaja surmattiin Moskovassa viime vuoden lokakuussa. Murhan arveltiin johtuneen poliittisista syistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.