Mainos

Politiikkaa Bottalta: Lehtomäki parjasi huutokuoroon hinkuvia – katso räiskyvä video

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki povaa vaalien jälkeen käytävistä hallitusneuvotteluista pitkiä. Lehtomäen mielestä perussuomalaisten suosiosta kertovat gallupluvut osoittavat, että poliittinen pakka sekoittuu vaalien jälkeen kunnolla.

- Hallitusneuvotteluista tulee monimutkaisemmat kuin mihin olemme viime kertoina tottuneet. Pidän aika optimistisena tavoitteena sitä, että meillä on 19. toukokuuta uusi hallitus kasassa. Tilanne on nyt niin uusi.

Lehtomäki arvioi MTV3:n uutisten politiikan päällikön Timo Haapalan haastattelussa, että neuvotteluja vaikeuttavat monien puolueiden asettamat kynnyskysymykset. Lehtomäki äityikin ripittämään muun muassa vihreitä ja perussuomalaisia liian monien kynnyskysymysten asettamisesta.

- Ei ole järkevää tässä vaiheessa päättää, että minä en leiki niiden kanssa, jotka ei suostu tähän tai niiden kanssa, jotka eivät suostu tuohon. Tuntuu, että jo etukäteen tässä ollaan silottelemassa tietä huutokuoroon. Meinataanko tässä käyttää kansan antamaa mandaattia väärin, Lehtomäki kysyi.

Ei presidentiksi

Timo Haapala tiedusteli Politiikkaa Bottalta -vaaliohjelman nauhoituksissa Lehtomäen halukkuutta ryhtyä keskustan presidenttiehdokkaaksi. Vastaus oli yksiselitteisen kieltävä.

Tänään presidenttihalukkuudestaan kertonut Paavo Väyrynen sai Lehtomäeltä kiitosta rohkeudestaan.

- En voi muuta kuin ihailla Paavon sinnikkyyttä. Mutta olen kyllä melko varma, että keskusten presidenttiehdokaskisaan on muitakin osallistujia.

- Onko muilla halukkuutta kisaan Väyrysen päätöksestä huolimatta vai sen takia, Haapala tivasi.

- Varmaan sekä että, Lehtomäki naurahti.

Näiden teemojen lisäksi Haapala kaiveli vastauksia muun muassa ydinvoimakysymykseen, keskustapuolueen vaaliasetelmiin, ympäristöministeriön viimeaikaisiin närää herättäneisiin lakihankkeisiin ja siihen, miksi hän on vaihtanut näissä vaaleissa vaalipiiriä Oulusta Uudellemaalle.

Katso räiskyvä keskustelu.
Loppukevennyksenä koomikko Jukka Puotila irvailee taattuun tyyliinsä poliitikoille ja politiikalle. Katso, mille vitsille Lehtomäki hekotti makeimmin.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.