Mainos

"Politiikka koulii Rinnettä vielä esiintymisessä"

SDP:n tuoreella puheenjohtajalla Antti Rinteellä on edessään vaikeat ajat. Rinne joutuu vielä harjoittelemaan, miten ympyrä neliöidään, arvioi poliittisen historian dosentti Mikko Majander Helsingin yliopistosta. Majanderin mukaan Rinne saa lähiaikoina joukon politiikan oppitunteja. 

-Rinne saa nyt todellisen tulikasteen politiikan tekemiseen. Jollain tapaa täytyy kompromissi löytyä, ellei haluta ennenaikaisia vaaleja. 

Ajatushautomo Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtajanakin työskentelevä Majander kuunteli Rinteen ensimmäisen linjapuheen Seinäjoen lauantain kokouksessa. 

-Ei puhe varsinaisesti salia sähköistänyt. 

Majander toteaa, että Rinne toisti uskollisesti sosiaalidemokraattisen aatteen keskeiset teemat ja kävi läpi lohkot, jotka kuuluukin käydä. 

-Politiikka koulii häntä vielä esiintymisessä. Puhe oli aika paperista luetun oloinen, eivätkä yleisön taputukset raikuneet erityisen spontaanisti. 

Tervetuloa politiikan reaalimaailmaan 

 Kahden viikon kuluttua pidettävät eurovaalit eivät vielä mene Rinteen piikkiin, olipa menestys hyvä tai huono. 

-Mutta kyllä tulos vaikuttaa tunnelmaan puolueessa ja on tärkeä signaali Suomen poliittisesta tilanteesta, sanoo Majander. 

Eurovaalien jälkeen Rinteellä on edessään hallitusneuvottelut, jossa Majanderin sanoin "kenelläkään ei ole varaa menettää kasvojaan". 

-Paljon riippuu siitä, millaisen asenteen toiset hallituspuolueet ja erityisesti kokoomus ottaa ja millaisiin kompromisseihin he ovat valmiita. Myös kokoomuksella on tarve nostaa profiilia uuden puheenjohtajan johdolla. 

Majander muistuttaa, että Rinne saavutti puheenjohtajuutensa arvostelemalla hallituksen politiikkaa ja tekemällä selkeän irtioton nykyhallituksen ohjelmasta. 

-Tavoitteet voivat sinänsä olla samat kuin hallituksessa, mutta Rinteen matka kulkee eri polkuja kuin hallituksen tie.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.