Mainos

Politiikan toimittaja hallitustunnusteluista: Ainoa vaalivoittaja ajaa itseään nurkkaan

Hallitustunnustelut alkavat erittäin vaikeasta tilanteesta.

Perussuomalaiset kirjoittavat selkeällä suomen kielellä Kataiselle seuraavasti: "Emme voi hyvällä omallatunnolla tukea Portugal-pakettia emmekä pysyvän vakausmekanismin luomista."

Ainut ehdollinen sana vastauksessa on hyvä omatunto. Perussuomalaisia on jo ehditty syyttää takinkääntämisestä, nyt sitä siis yritetään kääntää takaisin vaaleja edeltävään asentoon.

Sosiaalidemokraattien vastaus on taas paljon moniselitteisempi. Sen pohjalta - niin uskon - yhteistyö kokoomuksen kanssa saattaisi onnistua. SDP haluaa takeita siitä, että kansainvälinen rahoitusjärjestelmä saataisiin kuriin ja vastuuseen. Ei siis sanaakaan mitään ehdotonta, ei ehdottomia sanoja Euroopan vakausrahastosta tai Portugal-tuesta.

Kokoomus on sitoutunut nykyisen hallituksen noudattamaan EU-politiikkaan. Puolue kannattaa niin pysyvää kuin väliaikaistakin kriisimekanismia ja Portugalin talousapua, jotta Euroopan talouteen ei syntyisi enää suurempaa paloa.

Kokoomuksen, sosiaalidemokraattien ja perussuomalaisten yhteishallituksen muodostamista puolustaa eniten se asia, että juurikaan muita hallitusvaihtoehtoja ei ole olemassa.

Näillä vastauksilla vaalien ainoa voittaja perussuomalaiset ajaa itseään nurkkaan, mutta kun neuvotteluista ja politiikasta on kysymys, niin tämäkään ei ole varmasti lopullinen totuus.

Hallitustunnustelija kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen omat johtopäätökset kuullaan huomenna.

Katso Vesa Kallionpään juttu (Seitsemän uutiset 2.5.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.