Mainos

Politiikan korjaussarja: Stubbin kuvat liikaa kotiporvareillekin!

Kuinkas muuten: pääministeri Alexander Stubbin (kok.) esiintymistyyli nousi pääaiheeksi myös Politiikan korjaussarjan viikoittaisessa politiikan sisältöanalyysissä.

Pääministeri-puheenjohtajan edesottamukset ovat olleet sen verran kummallisia, että jopa kaiken nähneet Korjaussarjan äijät ovat pahasti hämillään ja pelkäävät, mihin tämä kaikki voi johtaa ja mitä reipashenkinen pääministeri seuraavaksi keksii.

Stubb alias Rolexanteri I herätti esiintymisellään kokoomuksen kesäkokouksessa Seinäjoella paitsi iloa lapsosille myös ihmetystä ja – jos kokoomuskaadereita ja kilpailevia puolueita on uskominen – myös myötähäpeää.  Pääministerihän leikki lasten teemapuistossa sellaisella tarmolla, että kuvaajat eivät ehtineet tarkentaa, näkyykö edes pääministerin kello.

Ihmetystä herätti myös Stubbin ykkösavustajan Juho Romakkaniemen (kok.) touhuaminen asian ympärillä. Kun kuvaajat oli toivotettu tervetulleeksi kuvaamaan pääministerin iloista pomppimista, Romakkaniemi paheksui kuvien julkaisemista ja epäili kuvien julkaisseiden välineiden sortuneen alatyyliseen 7 päivää -journalismiin.

Korjaussarja kysyykin, häpesikö avustajakin kuvia vai johtuiko kiukku siitä, että pääministeri oli viikonloppuna menettänyt malttinsa Mikael Forssellin häissä touhunneille kuvaajille – ja asian paljasti juuri 7 päivää -lehti.

Kiukkuhetkellä Stubb tuntui unohtaneen myös mahdollisen puheterapeuttinsa ohjeet h-i-t-a-a-s-t-a puhumisesta. Pääministerinimityksensä jälkeen Stubb on näet alkanut puhua haastatteluissa ja tv-esiintymisissään kuin apukoululaisille. Reilun kuukauden harjoittelu on tuottanut tulosta: teennäisessä puhehitaudessa Stubb on jo ohittanut edellisen mestarin, ex-pääministeri Paavo Lipposen (sd.).

Demarien osalta Korjaussarja antaa kunniamaininnan Antti Rinteelle (sd.) ja puoluehallitukselle siitä, että se noudattaa puolueen työllisyyspoliittista linjaa, ja antaa potkut yhdeksälle Demokraatin toimittajalle, eikä sorru työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) hempeilysuosituksiin mistään lomautusvaihtoehdoista. Sitä paitsi maan vanhimpaan poliittiseen lehteen uhratut puoluetukimiljoonat tarvitaan ehtaan demaripropagandaan eikä millekään joutavanpäiväiselle journalistisakille.

Tämä ynnä paljon muuta Politiikan korjaussarjassa, joka on lähes viikoittain ilmestyvä politiikan satiirinen "ohjelma". Siinä Timo Haapala ja Juha Ristamäki puivat ajankohtaisia aiheita. Vastuu on katsojalla.

Haapala on MTV Uutisten politiikan ja talouden päällikkö, Ristamäki Iltalehden uutispäällikkö. Politiikan korjaussarja on nähtävissä niin MTV:n kuin Iltalehdenkin verkkosivuilla.

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja