Mainos

Politiikan korjaussarja: SDP lähetti puoluejohtonsa vaalioppiin Kiinaan!

Yhteiskunnallisestikin vaikuttavaksi tunnustettu Politiikan korjaussarja -ohjelma odottaa vesi kielellä, millaisia poliittisia tuliaisia SDP:n johto – puoluesihteeri Reijo Paananen ja puheenjohtaja Antti Rinne – tuovat tämän viikon Kiinan-matkaltaan.

SDP:n puoluejohto matkusti Kiinaan viime viikonloppuna. SDP:n kaksihenkisen puoluevaltuuskunnan matkaan pääsi myös jokunen teollisuusjohtaja. Tiettävästi matkan ohessa puhutaan myös maidemme välisestä kauppatasapainosta ja sen tulevaisuudesta.

SDP:n puoluesihteerin, toveri Paanasen, matka pidettiin jopa omalta puolueväeltä salassa loppuun saakka, joten hänen kasvokuvansa ilmestyminen julkisuuteen matkan yhteydessä yllätti monet kantakirjademaritkin. Yleensä puolue-, kauppa- ja teollisuussuhteita ei ole hoidettu samanaikaisesti, mutta tässäkin suhteessa Rinne on tuonut hallitukseen ja valtiovarainministeriöön uusia tuulia kuljettamalla puoluesihteeriään valtuuskuntamatkoilla.

Lähtiessään omalle ”silkkitielleen” puheenjohtaja Rinne haukkui suomalaisen ”porvarimedian” yksipuolisen tiedonvälityksen, joten mahdollisesti SDP hankkii Kiinasta myös tiedotuspolitiikan eväitä tulevia vaaleja silmällä pitäen. Ensi askeleet SDP on Kiinan esimerkin mukaan jo toteuttanut. Syksyllä puolue leikkasi pää-äänenkannattajansa Demokraatin budjettia reilulla miljoonalla ja sijoitti puoluetukirahat kätevästi vaalimainontaan. Sen johdosta muutama työväenlehden toimittaja sai potkut, mutta vastaavasti SDP:llä on nyt maan suurin vaalibudjetti. Myös Kiinassa on suosittu vuosikymmenien ajan seinälehtiä ja rajoitettu painotuotteiden ylenpalttista levittämistä.

Vaalikevät tuo myös rakkautta poliittiseen ilmarintaan. Korjaussarja onnittelee varsinkin eduskuntaan ja mahdollisesti hallitukseen paluuta tekevää Matti Vanhasta (kesk.), joka on löytänyt uuden rakkaan Länsi-Suomesta. Lehtitietojen mukaan uusi rakkaus on raumalaisen sahayrityksen perijätär, joten jatkossa ex-pääministeri saa tuppeensahattua lautatavaraa omasta kotipesästä.

Talvivaaran kaivoksen kohtaloakin Korjaussarja käsitteli. Kohtalon arveltiin koittavan jo ennen kevättulvia, mahdollisesti maaliskuussa.

Kristillisdemokraateista Korjaussarja toteaa sen, että puolue on nyt Jyväskylän seudulla alittanut politiikassa kaikki hyvän maun rajat, mitä olemassa on. Osaakohan puolue edes hävetä?

Paljon muutakin mahtuu Politiikan korjaussarjaan. Kyseessä on lähes viikoittain ilmestyvä politiikan satiirinen "ohjelma", jossa Timo Haapala ja Juha Ristamäki puivat ajankohtaisia aiheita. Vastuu on katsojalla.

Haapala on MTV Uutisten politiikan ja talouden päällikkö, Ristamäki Iltalehden uutispäällikkö. Politiikan korjaussarja on nähtävissä niin MTV:n kuin Iltalehdenkin verkkosivuilla.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.