Mainos

Politiikan korjaussarja: Niinistön kosto on kauhea

Politiikan korjaussarjassa tällä kertaa: tasavallan presidentti Sauli Niinistön muisti on pitkä, mutta katkera.

Salon kaunokirjallista juristia ei vuonna 2007 nostettu hallitukseen, ja nyt heti jo seitsemän vuotta myöhemmin hän ampui täyslaidallisen hänet nimittämättä jättänyttä Jyrki Kataista kohtaan. Jos Niinistöllä olisi tatuointi, siinä lukisi: ”Jumala armahtaa, minä en”.

Demareiden ex-kuningatar Jutta Urpilainen on varsin pätevä ja suosittu henkilö. Niin pätevä, että korjaussarjalaiset syvästi paheksuvat ja ihmettelevät, että mikä ihme vaivaa ulkomaan eläviä, kun Urpilaista ei ole vieläkään revitty esimerkiksi Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankkiin tai YK-hommiin.

Demareista puheenollen, korjaussarja kertoo myös uusimmasta poliittisesta virkanimityksestä. Jälleen ministeriön korkeaan virkaan on löytynyt pätevin ehdokas oman puolueen riveistä, tällä kertaa se pätevin puolue on SDP.

Pöytäkirjaan merkattiin merkittävänä isänmaallisena asiana, että Matti Vanhanenkin aikoo palata pelastamaan valtiontaloutta. Vanhanen jos kuka tietänee, missä pelastusrengas on, koska hänen pääministerikaudellaan Suomelle kaivettiin kuoppa, josta ei ole ylös päästy.

Keski-ikäistyneen korjaussarjan puolesta ilolla tervehdittiin myös sitä, että vielä Vanhasen iässä mies voi kaikesta päätellen parantua polvi- ja muistiongelmistaan.

Valtiontalouden riippakiveksi jää myös keskustan ja vähän muidenkin poliitikkojen lempilapsi Talvivaara. Kaupungilla liikkuu huhuja, että ministeri Jan Vapaavuori haluaisi yhtiöön erityistilintarkastuksen siksi, että siellä epäiltäisiin olevan yli 10 miljoonan euron edestä epäselvyyksiä. Korjaussarja korostaa, että mitään näyttöä tällaisesta ei ole.

Nämä ja paljon muuta Politiikan korjaussarjassa. Kyseessä on lähes viikoittain ilmestyvä politiikan satiirinen "ohjelma", jossa Timo Haapala ja Juha Ristamäki puivat ajankohtaisia aiheita. Vastuu on katsojalla.

Haapala on MTV Uutisten politiikan ja talouden päällikkö, Ristamäki Iltalehden uutispäällikkö. Politiikan korjaussarja on nähtävissä niin MTV:n kuin Iltalehdenkin verkkosivuilla.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja