Mainos

Polio Afganistanissa miinoja vaarallisempi

Polio, jonka kansainväliset terveysviranomaiset ovat toivoneet voittavansa vuosituhannen vaihteeseen mennessä, aiheuttaa Afganistanissa enemmän vammautumisia kuin henkilömiinat, tutkijat kertoivat tänään.

Joukko Louvainin yliopistollisen sairaalan lääkäreitä Brysselistä arvioi 120 000 Etelä-Afganistanin asukkaan poliotilanteen invaliditeetin, kuntoutuksen ja suun kautta nautittavan poliorokotuksen osalta. -Polion takia on invalidisoitunut useampia ihmisiä kuin henkilömiinojen takia, lääkäri Marie-Laurence Lambert ilmoitti raportissaan lääketieteelliselle British Medical Journal -lehdelle.

Rokotusohjelmasta huolimatta lapsuusajan sairauksiin kuuluva polio on yhä laajalle levinnyt, vaikka Maailman terveysjärjestö WHO:n asettamaan polion poiskitkemisen takarajaan on enää vajaat neljä vuotta.

Lambert lääkärikollegoineen on sitä mieltä, että poliorokotteen kattavuuden parantamisen tulisi olla etusijalla Afganistanissa, joka on yksi maailman 10 köyhimmästä maasta.

Intia ilmoitti eilen aloittavansa ensi kuussa valtavan rokotusohjelman, jonka tavoitteena on suojata 125 miljoonaa lasta poliolta.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.