Mainos

Poliittiset vastustajat vaativat jälleen Jeltsinin eroa

Poliittiset vastustajat vaativat jälleen tänään presidentti Boris Jeltsinin eroa Jeltsinin jouduttua sairaalaan keuhkokuumeen vuoksi. Kenraali Aleksandr Lebedin mukaan Venäjän johdossa on sairas vanha mies, jonka tulisi jäädä eläkkeelle.

Kreml vahvisti tänään antamassaan lausunnossa, että Jeltsinillä on keuhkokuume jan että häntä hoidetaan antibiooteilla. Presidentin lämpötila on kuitenkin normaali, kerrottiin lausunnossa, joka annettiin lääkärien tutkimuksen jälkeen.

Jeltsin keskusteli viidentoista minuutin ajan puhelimessa pääministeri Viktor Tshernomyrdinin kanssa sekä sopi hänen kanssaan säännöllisestä puhelinyhteydestä Tshernomyrdinin loman aikana. Pääministeri lähti tänään viikon mittaiselle lomalle Moskovan lähelle.

Jeltsin vietiin eilisiltana sairaalaan keuhkokuumeen ensimmäisten oireiden vuoksi. Lääkäreiden mukaan presidentin sairaus ei liity marraskuun alussa tehtyyn sydänleikkaukseen. Jeltsin ehti olla Kremlissä vain kaksi viikkoa ennen sairaalaan joutumistaan. NTV-television mukaan Jeltsin pitää itsellään Venäjän ydinaseiden hallinnan sairaalassaolosta huolimatta.

Jeltsinin sydänleikkausta johtaneen kirurgin Renat Aktshurinin mukaan presidentin sairaus havaittiin hyvissä ajoin ja hänen tilansa on täysin tyydyttävä. Myös sydänleikkaukseen osallistunut amerikkalaiskirurgi DeBakey kiisti, että sairaalaan joutumisella olisi yhteyttä leikkaukseen. DeBakeyn mukaan Jeltsinin sydän toimii "käytännöllisesti katsoen normaalisti".

Lebed vaatii Jeltsiniä eroamaan

Turvallisuusneuvoston sihteerin tehtävistä erotetun Aleksandr Lebedin mukaan Venäjä on presidentin sairauden vuoksi vailla peräsintä ja Jeltsinin tulisi erota. -Presidentti on sairaalassa, pääministeri lomalla ja ihmisille ei makseta (palkkoja), Lebed sanoi. Hänen mukaansa jonkun tulisi ottaa asiat vastuulleen.Myös kommunistit ovat vaatineet toistuvasti Jeltsiniä eroamaan.

Parlamenttilähteiden mukaan on mahdollista, että Itsenäisten maiden yhteisön huippukokousta lykätään Jeltsinin sairauden vuoksi. Kokous oli määrä pitää 17. tammikuuta.
(STT-Reuter-AFP-DPA)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.