Mainos

”Poliittiset vastustajat näkisivät mielellään Soinin perustelemassa Kreikan kolmatta tukipakettia”

Keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen kesken käytävät hallitusneuvottelut alkavat toden teolla aamupäivällä.

Perjantaina ehdittiin sopia vasta siitä, että kaikki kolme puoluetta hyväksyvät valtiovarainministeriön arvion julkisen talouden kuuden miljardin euron sopeutustarpeesta. Lisäksi kolmikko sopi, että kokonaisveroastetta ei nosteta.

"Kyllähän mekin täällä irvailemme, kun Soini perustelee Kreikan kolmatta tukipakettia eduskunnassa. Kun sitten "perus-Pentti Oinonen" pitää kannatuspuheenvuoron, että tämä on Suomen etu, niin sitten on kaikki nähty."

MTV Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Timo Haapala.

MTV Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Timo Haapala ja Talouselämän päätoimittaja Reijo Ruokanen puivat MTV:n Huomenta Suomen politiikkaraadissa hallitusneuvotteluiden etenemistä. Molemmilla kommentaattoreilla on vahva usko siitä, että neuvottelut tulevat rullaamaan hyvin.

– Kyllä neuvottelut ovat tällä kertaa ainakin helpommat esimerkiksi neljä vuotta sitten, jolloin ne eivät onnistuneet ollenkaan, muistuttaa Ruokanen.

Niin ikään Haapala arvioi, että kolmen suuren puolueen neuvotteluissa on nyt tekemisen meininki.

– Luulen, että puolueet ovat myös kenttätasolla sitoutuneet tähän aika vahvasti, ettei tule sellaista neljän vuoden takaista räpellystä ja lisäksi mukana ei ole pikkupuolueita jarruna hinnoittelemassa omaa pientä hintaansa, Haapala lisää.

– Kyllä näyttää siltä, että tulevalla pääministerillä on halu tehdä päätöksiä kovassa ja nopeassa aikataulussa, jatkaa Ruokanen.

Pääministerin salkun meneminen keskustan Juha Sipilälle on käytännössä varmaa, mutta miten jaetaan valtiovarainministerin ja ulkoministerin salkut?

– Siitä, en löisi vetoa, että Alexander Stubb olisi välttämättä ulkoministeri, koska hän on myös kokoomuksen puheenjohtaja ja kokoomuksen ministeriryhmän vetäjä. Kyseessä on aika pieni hallitus, se ei kestä tuollaista maailmalla resoamista. Veikkaukseni ulkoministeriksi onkin Olli Rehn, miettii Ruokanen.

– Myös minun mielestäni ulkoministerin homma istuu huonosti puolueen ja ministeriryhmän puheenjohtajalle, varsinkin kuin hallitusta pienennetään, pohtii Haapala.

Kumpi sitten nousisi valtiovarainministeriksi - Stubb vai perussuomalaisten Timo Soini?

Sekä Haapala että Ruokonen arvioivat, että ainakin vastustajat näkisivät mielihyvin rahaministerin salkun Soinilla.

– Luulen, että poliittisia vastustajia saattaa miellyttää se asetelma, kun Timo Soini joutuu matkustamaan kokoukseen, missä annetaan Kreikalle lisää rahaa, hymyilee Ruokonen.

– Kyllähän mekin täällä yleisössä irvailemme, kun Soini perustelee Kreikan kolmatta tukipakettia eduskunnassa. Kun siinä sitten "perus-Pentti Oinonen" pitää kannatuspuheenvuoron, että tämä on Suomen etu, niin sitten on kaikki kyllä nähty, sivaltaa Haapala.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.