Mainos

Poliittisen tahdon puute haittaa ilmastotalkoita

Poliittisen tahdon puute haittaa pahasti ilmastonmuutoksen torjuntaa Euroopassa. Näin arvioi laaja yhteiskunnallisten vaikuttajien joukko, joka on kokoontunut Kolilla.

Koli Forum kehottaa Eurooppaa siirtymään rivakasti läheltä saatavien luonnonvarojen käyttöön.

Kolin teesejä arvioimaan kutsuttu Ruotsin entinen pääministeri ja metsäjätti Sveaskogin nykyinen hallituksen puheenjohtaja Göran Persson ei ole kovin toiveikas Kööpenhaminan kokouksen alla.

- Rikkaiden maiden on tehtävä enemmän ja köyhien vähemmän, ja siihen on löydettävä joku mekanismi ja saatava se toimimaan tehokkaasti muutamassa vuodessa, mutta en ole kovin optimistinen.

Persson on huolissaan, että aika loppuu poliitikoilta kesken. Se kun ei riitä, että ilmastonmuutoksen haitat ymmärretään jo Pohjoismaissa.

- Tämä koskee Kiinaa, Intiaa, Meksikoa, Brasiliaa, Etelä-Afrikkaa, Indonesiaa ja Venäjää, eikä niissä maissa ole keskusteltu asiasta vielä ollenkaan.

Koli pyrkii muutamassa vuodessa kovan luokan kansainväliseksi asiantuntijatapaamiseksi.

- Tämän tapaista foorumia, jossa on näin laaja-alainen pohja ei oikeastaan maailmalla ole, joka keskustelee kestävän kehityksen ympäristökysymyksistä, arvioi Koli Forumin neuvottelukunnan puheenjohtaja Pekka Hallberg.

Teeman ajankohtaisuutta ja tärkeyttä kuvastanee se, että jo ensimmäisen tapahtuman aikana Kolin vaaroilla kokoontui myös kansalaisjärjestöjen varjoseminaari täsmälleen samasta aihepiiristä.

Katso Keimo Lehtiniemen juttu Lieksasta (Seitsemän uutiset 24.10.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.