Mainos

Poliittinen virkanimitys loukkaa tasa-arvoa

Helsingin hovioikeuden mukaan poliittinen virkanimitys loukkaa tasa-arvoa. Hovioikeus kuitenkin puolitti niin sanotussa Yli-Lahti jupakassa tuomitut korvaukset. Kyse on jutusta, jossa silloinen ministeri Seppo Kääriäinen nimitti erityisavustajansa viimeisenä ministeripäivänään kauppa- ja teollisuusministeriön ylitarkastajaksi.

Ministerikautensa viimeisenä päivänä Seppo Kääriäiselle tuli kiire. Hän ehti kuitenkin nimittää oman erityisavustajansa pätevimpien hakijoiden ohi ministeriön virkaan.

Nimityksestä tuli oikeusjuttu ja käräjäoikeus määräsi valtion maksamaan kahdelle ohitetulle naiselle hyvitystä tasa-arvolain nojalla satatuhatta. Tänään antamallaan päätöksellä Helsingin hovioikeus kuitenkin puolitti korvauksen.

Käräjäoikeus otti viime kesänä jyrkän kannan poliittisiin virkanimityksiin, jollaiseksi valtio teon myönsi. Hovioikeus oli ymmärtäväisempi. Sen mukaan syrjintä olisi ollut vakavampaa jos naisia olisi syrjitty sukupuolen perusteella eikä poliittisista syistä.

Korvauksen puolittamista hovioikeus perusteli sillä, että virkanimityksen poliittisuus ei ole hyvityksen määrään korottavasti vaikuttava seikka.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.