Mainos

Poliitikon surma kiihdyttää levottomuuksia Keniassa

YK yrittää iltapäivällä selvittää Kenian poliittista kriisiä. Kenian viikkoja jatkuneissa mellakoissa on kuollut ensimäinen poliitikko.

Keniassa on määrä tänään iltapäivällä aloittaa viralliset neuvottelut maan poliittisen kriisin liennyttämiseksi. Väkivaltaisuudet ovat kuitenkin vain kiihtymässä.

Yöllä opposition kansanedustaja Melitus Were ammuttiin kotiovellaan Nairobissa. Hän kuului oppositiojohtaja Raila Odingan puolueeseen. Surman jälkeen kikuju- ja luo-heimoja edustavat jengit ottivat rajusti yhteen läheisessä Kiberan slummissa.

Were on ensimmäinen Kenian mellakoissa kuollut poliitikko.

Nairobin pohjoispuolella Naivashassa armeijan helikopterit taas hajottivat kumiluodein tulittamalla aseistetun ihmisjoukon, joka uhkaili luo-heimon jäseniä. Poliisi on aloittamassa satojen luo-pakolaisten kuljettamisen pois seudulta.

YK:n mukaan kriisin osapuolet, presidentti Mwai Kibakin ja oppositiojohtaja Raila Odingan ryhmittymät, aloittavat iltapäivällä viralliset neuvottelut tilanteen rauhoittamiseksi. Kibaki vaati päivällä jälleen kerran kansalaisia lopettamaan väkivaltaisuudet. Odinga puolestaan arveli, että maa on luisumassa sekasortoon.

Kibakin ja Odingan kiistely on kärjistänyt heimojen välit, sillä Kibaki on kikuju ja Odinga luo.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.