Mainos

Poliitikon murha johti mellakoihin Tiranassa

Mielenosoittajat tunkeutuivat tänään Albanian pääministerin kansliaan Tiranassa ja sytyttivät sen tuleen vastalauseena merkittävän oppositiojohtajan murhalle päivää aiemmin. Mustaa savua tuprusi ilmoille myös rakennuksen edessä olevalta kadulta, kun raivostuneet opposition kannattajat tuikkasivat tuleen autoja.

Arviolta kaksituhatta ihmistä oli kokoontunut osoittamaan mieltään sosialistista pääministeriä Fatos Nanoa vastaan. Oppositio syyttää Nanoa demokraattisen puolueen kansanedustajan Azem Hajdarin murhasta. Hajdari ammuttiin, kun hän oli poistumassa puolueensa toimistosta Tiranassa eilen illalla.

Mielenosoittajat heittelivät kiviä ja ampuivat pistooleilla ja kivääreillä tunkeutuessaan pääministerin kansliaan. Pian kolmikerroksisen rakennuksen pohjakerros oli tulessa, ja väkijoukko jatkoi matkaansa pitkin Tiranan katuja. Silminnäkijöiden mukaan ainakin yksi mielenosoittaja kuoli tulituksessa. Uutistoimisto AFP:n mukaan mielenosoittaja sai surmansa poliisin luodista. Neljän kansalliskaartin sotilaan kerrottiin lisäksi loukkaantuneen yhteenotossa mielenosoittajien kanssa.

Pääministeri Nanon olinpaikasta ei ollut varmaa tietoa. Paikalla ollut toimittaja näki kuitenkin virka-autojen lähtevän pääministerin kanslian toiselta sisäänkäynniltä. Vahvistamattomien tietojen mukaan levottomuuksia puhkesi myös Kavajessa, missä väkijoukon kerrottiin tukkineen liikenteen.

Demokraatit vaativat Nanon eroa

Albanian entinen presidentti Sali Berisha syytti pääministeri Nanoa Azem Hajdarin murhan järjestämistä. Berishan mukaan demokraattisella puolueella on todisteita siitä, että sosialistinen hallitus on murhan takana. Hän vaati Nanoa eroamaan virastaan vuorokauden sisällä.

-Jos rikollinen Fatos Nano ei eroa 24 tunnin sisällä, ryhdymme kaikkiin mahdollisiin toimiin kaataaksemme hänet, Berisha sanoi tukijoilleen, jotka vaativat kostoa ja huusivat "Kuolema Fatos Nanolle".

Albanian presidentti Rexhep Meidani keskeytti Kreikan -matkansa oppositiopoliitikon murhan vuoksi. Meidani kutsui murhaa rikokseksi, joka kaikkien olisi tiukasti tuomittava. Hän myös kehotti Albanian asukkaita pysyttelemään rauhallisina.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.