Mainos

Poliitikkomurha Pietarissa

Pietarin paikallisparlamentin jäsen Viktor Novoselov, 51, murhattiin on murhattu. Hän sai surmansa pommiräjähdyksessä ollessaan matkalla työpaikalleen Pietarin lakiasäätävään kokoukseen. Kaksi henkilö on pidätettý surmatyöhön osallisiksi epäiltyinä.

Murha tapahtui aamulla lähellä Novoselovin kotitaloa. Pommi laitettiin Novoselovia kuljettaneen virka-auton katolle liikennevaloissa. Novoselovin henkivartija-autonkuljettaja loukkaantui räjähdyksessä. Novoselov joutui jo vuonna 1993 murhayrityksen uhriksi. Tuolloin hän menetti molemmat jalkansa, mutta jatkoi poliittista uraansa pyörätuoliin sidottuna.

Pietarin lakisäätävä kokous peruutti murhan takia tämän päiväisen istuntonsa, jonka oli määrä pitkällisen kiistelyn jälkeen valita kokoukselle puhemies. Novoselovia pidettiin vahvana ehdokkaana puhemiehen paikalle. Novoselov johti lakiasäätävässä kokouksessa Pietarin alueet -nimistä edustajaryhmittymää. Hän toimi myös lakiasäätävän kokouksen vt. puhemiehenä.

Pietarissa on tapahtunut viime vuosina kymmeniä palkkamurhia, jotka ovat kohdistuneet liikemiehiin, virkamiehiin ja poliittisiin vaikuttajiin. Toistaiseksi selvittämättä ovat mm. naiskansanedustaja Galina Starovoitovan ja varakuvernööri Mihail Manevitshin murhat. Novoselovin edustajatoveri Juri Shutov istuu puolestaan tutkintavankeudessa epäiltynä mm. tunnetun liikemiehen Dmitri Filippovin murhasta. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.