Poliitikkojen nettipäiväkirjat yleistyvät

Poliitikot ovat löytäneet viime vuosina uuden tavan tuulettaa ajatuksiaan ja rakentaa poliitikkokuvaansa nettipäiväkirjojen avulla. Poliitikko voi pyrkiä kirjoituksellaan julkisuuteen, mutta nettipäiväkirjoilla pidetään myös yhteyttä äänestäjiin.

Poliittisia turhaumia, räväkkää mielipidekirjoittelua, henkilökohtaisia tunteita, paljastuksia - viime vuosina poliitikkojen nettipäiväkirjoja on luettu tarkalla silmällä ainakin toimituksissa.

Viestintätutkijan, dosentti Pekka Isotaluksen mukaan nettipäiväkirjat tarjoavat uuden väylän julkisuuteen, mutta ne palvelevat myös yhteydenpitovälineenä.

- Nettipäiväkirjojen myötä ihmiset saavat lisää informaatiota poliitikosta. Nettipäiväkirjat ovat lisäksi suora tapa olla yhteydessä äänestäjiin ilman että media toimisi portinvartijana, Isotalus pohtii.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja on aktiivinen nettikirjoittaja. Tuomioja haluaa pitää kiinni henkilökohtaisesta sävystä, vaikka tekstejä luetaan tietyissä piireissä tarkkaan ulkoministerin asemasta käsin.

- Nettipäiväkirjan avulla voin olla suorassa yhteydessä ihmisiin. Päiväkirjassa voi myös ilmaista oman mielipiteen juuri sellaisena, kun sen ajattelen, Tuomioja pohtii.

Tutkija ja poliitikot uskovat, että nettipäiväkirjat yleistyvät yhä enemmän jatkossa suomalaisessa politiikassa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 12.12.2004)

Lue myös:

    Uusimmat