Mainos

Poliitikkojen naistenpäivä

Järvenpäässä naistenpäivän tapahtumassa puhuneen eduskunnan puhemiehen Riitta Uosukaisen (kok.) mielestä tiedotusvälineissä vähätellään joko tahallaan tai tahattomasti naisten tekemisiä.

-Väitän, että naisiin kohdistuu tällainen tahallinen tai tahaton "höyhenen kevyeksi tekemisen -mentaliteetti". Se on erittäin surullista ja perusteetonta, Uosukainen sanoi.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Esko Helle puolestaan Janakkalassa ja tervakoskella ehdotti, että seuraavan tulokierroksen koko palkankorotuspotti suunnattaisiin vain naisille.

Hänen mielestään tällainen ratkaisu olisi "myönteinen ja aktiivisuutta lisäävä yhteiskunnallinen sähikäinen". Helle muistutti, että naisten palkat jäävät edelleen huomattavasti miesten palkoista, ja lama on vain suurentanut eroa.

Keskustan varapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Sirkka-Liisa Anttila vaati naistenpäivän kannanotossaan keskustan sääntöihin tasa-arvokiintiöitä. Hänen mielestään ne ovat tarpeen, jotta naiset saavat lukumääräänsä vastaavan aseman puolueen elimissä.

Anttila muistutti, että enemmistö keskustan jäsenistä ja äänestäjistä on naisia. Silti esimerkiksi puoluehallituksessa on vain kolme naista puoluejohdossa olevien kahden lisäksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.